Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Άνοδο έως 50% βλέπει για ΕΛΠΕ και Motor Oil η HSBC - Υψηλότερες τιμές στόχοι, σύσταση buy

Άνοδο έως 50% βλέπει για ΕΛΠΕ και Motor Oil η HSBC - Υψηλότερες τιμές στόχοι, σύσταση buy
Η τιμή στόχος διαμορφώνεται στα 11,7 ευρώ για ΕΛΠΕ και 30 ευρώ για Motor Oil σύμφωνα με την HSBC
Σε σημαντική αναβάθμιση των τιμών στόχων των Ελληνικών Πετρελαίων και της Motor Oil προχώρησε η HSBC, δίνοντας σύσταση buy και για τις δύο ελληνικές μετοχές.
Ειδικότερα, στην ανάλυσή της για τα διυλιστήρια της ευρύτερης περιοχής της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, η HSBC αναβαθμίζει στα 11,70 ευρώ την τιμή στόχο των ΕΛΠΕ, από 10 ευρώ προηγουμένως, και στα 30 ευρώ για την Motor Oil, από 21 ευρώ προηγουμένως.
Όπως επισημαίνει, προτιμά τους ομίλους με καλή μερισματική απόδοση και δυνατότητες περαιτέρω απομόχλευσης, ακόμη και εάν το 2020 αναμένεται ένα έτος με "ευαίσθητες" εξελίξεις.
Για τα Ελληνικά Πετρέλαια διατηρεί τη σύσταση buy (αγορά), ενώ αναβαθμίζει σε buy και τη σύσταση της Motor Oil, από hold (διακράτηση) προηγουμένως.
Με βάση τα παραπάνω, η HSBC βλέπει περιθώριο ανόδου της τάξεως του 53,5% για τα ΕΛΠΕ και 46,7% για τη Motor Oil από τις τρέχουσες χρηματιστηριακές τιμές.
Επίσης, εκτιμά ότι η μερισματική απόδοση του 2018 θα διαμορφωθεί στο 6% για τα ΕΛΠΕ και στο 7% για τη Motor Oil, ενώ η απόδοση των ταμειακών ροών (FCF yield) θα ανέλθει στο 18% για τα ΕΛΠΕ και στο 10% για τη Motor Oil.
 




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης