Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nouy (SSM): «Ναι» στις συγχωνεύσεις τραπεζών για να ανταγωνιστούν ΗΠΑ και Ασία

tags :
Nouy (SSM): «Ναι» στις συγχωνεύσεις τραπεζών για να ανταγωνιστούν ΗΠΑ και Ασία
Η Nouy επανέλαβε τις εκκλήσεις της στους πολιτικούς να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωση και του κοινού σχήματος για την εγγύηση των καταθέσεων
Οι ευρωπαίοι τραπεζίτες πρέπει να ενισχύσουν το εύρος των υπηρεσιών που προσφέρουν προκειμένου να ανταγωνιστούν τις μεγάλες τράπεζες σε ΗΠΑ και Ασία, δήλωσε η επικεφαλής του SSM, Daniele Nouy.
Σε ερώτηση εάν η Ευρώπη χρειάζεται μεγαλύτερες τράπεζες για να ανταγωνιστεί τους κολοσσούς των ΗΠΑ και της Ασίας, η επικεφαλής του Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ, τόνισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται ένα διαφοροποιημένο τραπεζικό σύστημα, το οποίο θα αποτελείται από μεγάλες και μικρές τράπεζες.
Και πρόσθεσε ότι τουλάχιστον οι ευρωπαϊκές εταιρείες πρέπει να έχουν μία επιλογή… είμαστε σημαντική περιοχή για τον κόσμο… είμαστε (υπεύθυνοι) για μεγάλο τμήμα των (παγκόσμιων) εξαγωγών.
Πρέπει να υπάρχουν ένας ή δύο πρωταθλητές».
Η Nouy επανέλαβε τις εκκλήσεις της στις τράπεζες να εντείνουν τις προσπάθειές τους και τους πολιτικούς να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωση και του κοινού σχήματος για την εγγύηση των καταθέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης