Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Οι «Θρύλοι των Γηπέδων» παρουσιάζουν την τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Τάκη Λουκανίδη, στο Cosmote History HD

tags :
Οι «Θρύλοι των Γηπέδων» παρουσιάζουν την τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Τάκη Λουκανίδη, στο Cosmote History HD
Στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Θρύλοι των Γηπέδων» συμμετέχει καλλιτεχνικά ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Στην τελευταία του συνέντευξη πριν φύγει από τη ζωή, ο Τάκης Λουκανίδης, «ο πληρέστερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών», όπως χαρακτηρίστηκε, αφηγείται την ιστορία των παιδικών του χρόνων, αλλά και την ανάδειξή του σε έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες του Παναθηναϊκού, στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Θρύλοι των Γηπέδων» σε παραγωγή COSMOTE TV, με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάνη (Παρασκευή 7/12, 21.00).
Στο επεισόδιο συμμετέχει καλλιτεχνικά ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.
Τα 12 ωριαία επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένα στους 12 σπουδαίους Έλληνες παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Μίμη Δομάζο, Ηλία Υφαντή, Γιώργο Κούδα, Κώστα Νεστορίδη, Νίκο Σαργκάνη, Τάκη Λουκανίδη, Σταύρο Σαράφη, Βασίλη Χατζηπαναγή, Θωμά Μαύρο, Ντίνο Κούη, Μίμη Παπαϊωάννου και Γιώργο Σιδέρη και παρουσιάζουν, μέσα από συνεντεύξεις, αφηγήσεις και σπάνιο αρχειακό υλικό, σημαντικές στιγμές της ζωής και της πορείας τους στους συλλόγους που «υπηρέτησαν».
Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Τετάρτη στις 18.00.
Στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος «Συμπαραγωγές COSMOTE TV» κάνει πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ «Άγγελος Κατακουζηνός - Στη λεγεώνα της τιμής» για τη ζωή και το έργο του Άγγελου Κατακουζηνού, του πρωτοπόρου νευροψυχιάτρου που συνέβαλε καθοριστικά στην εξέλιξη της ψυχιατρικής στην Ελλάδα, προσφέροντας ταυτόχρονα τα μέγιστα στην πολιτιστική ζωή της χώρας (Κυριακή 9/12, 21.00).
Η σειρά «Ιστορικές Διαδρομές», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV, για τα γεγονότα, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις επιστημονικές ανακαλύψεις που σημάδεψαν την πορεία της χώρας, επανέρχεται αυτή την εβδομάδα με το νέο επεισόδιο «Η Γέννηση μιας πόλης».
Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο στην Ορεστιάδα, την πόλη που «γεννήθηκε» τον Ιούλιο του 1923 όταν μεταφέρθηκαν εκεί 900 οικογένειες, οι οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Αδριανούπολη της Τουρκίας, έπειτα από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης (Πέμπτη 6/12, 19.30).
Με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Ευαγγελισμού κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα η σειρά ντοκιμαντέρ «Ιεροί Τόποι», μια περιήγηση στους Αγίους Τόπους, τη «γενέτειρα» του χριστιανισμού κι όλων των μονοθεϊστικών πολιτισμών.
Το πρώτο επεισόδιο μας ξεναγεί στο εσωτερικό του Ναού του Ευαγγελισμού στη Ναζαρέτ και μας διηγείται την ιστορία του (Κυριακή 9/12, 20.20).
Στο πρόγραμμα του καναλιού ξεχωρίζει, επίσης, η πρεμιέρα της σειράς Μύθοι και Τέρατα, η οποία έρχεται να μας «ταξιδέψει» στους αμέτρητους μύθους της αρχαίας Ελλάδας και της Ευρώπης.
Το πρώτο επεισόδιο με τίτλο «Ήρωες και Κακοί» είναι αφιερωμένο σε ιστορίες ηρώων που αντιμετωπίζουν κάθε λογής μοχθηρούς αντιπάλους και τις οποίες συναντούμε στις μυθολογίες όλων των λαών (Παρασκευή 7/12, 23.00).
Τέλος, η εκπομπή «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», σε παραγωγή COSMOTE TV, με τον καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη, ολοκληρώνει αυτή την εβδομάδα τον Β’ κύκλο επεισοδίων.
Η εκπομπή αναδεικνύει μέσα από τρίλεπτα επεισόδια τις καταβολές και τον τεράστιο πλούτο της ελληνικής γλώσσας, εξηγώντας και σχολιάζοντας λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη, με σκοπό την ορθότερη και πιο ποιοτική χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου.
Τα «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα» προβάλλονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 20.50.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης