Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μειώνει την τιμή στόχο για την ΕΧΑΕ η IBG – Τι περιμένει για τζίρο και αποτιμήσεις το 2019

tags :
Μειώνει την τιμή στόχο για την ΕΧΑΕ η IBG – Τι περιμένει για τζίρο και αποτιμήσεις το 2019
Η IBG βλέπει τη μέση ημερήσια αξία συναλλαγών στα 65 εκατ. ευρώ για το 2019 και τη μέση κεφαλαιοποίηση στα 50,5 δισ. ευρώ
Μακροοικονομικοί και πολιτικοί κίνδυνοι επιδρούν στην συναλλακτική δραστηριότητα του ΧΑ αναφέρει η IBG σε έκθεσή της για την ΕΧΑΕ και μειώνει την τιμή στόχο στα 4,20 ευρώ από 4,80 ευρώ διατηρώντας την ουδέτερη σύσταση για τη μετοχή.
Η χρηματιστηριακή υιοθετεί μία πιο συντηρητική στάση λόγω της αξίας συναλλαγών και των κινδύνων που υπάρχουν βραχυπρόθεσμα και υποστηρίζει πως με τη νέα τιμή στόχο η μετοχή φαίνεται δίκαια αποτιμημένη στα τρέχοντα επίπεδα.
Για το 2019 αναμένει επανάληψη της ιστορίας του 2018 και υποστηρίζει πως οι ξένοι μακροπρόθεσμοι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής μέχρι να έχουν βελτιωμένη ορατότητα στα πολιτικά θέματα (εκλογές που θα γίνουν μέχρι τον Οκτώβριο του 2019) και τις προσπάθειες του τραπεζικού συστήματος να διευθετήσει τα υψηλά επίπεδα NPEs.
Εκτός των τραπεζών, η χαμηλή κατανάλωση θα επηρεάσει τα αποτελέσματα των εταιρειών του κλάδου, ενώ και η πιθανή διαγραφή της Τιτάν από το ΧΑ είναι μία υπενθύμιση πως το εγχώριο περιβάλλον δεν είναι υποστηρικτικό για ελληνικές επιχειρήσεις με εκτεταμένη παρουσία στις διεθνείς αγορές.
Η IBG βλέπει τη μέση ημερήσια αξία συναλλαγών στα 65 εκατ. ευρώ με την προηγούμενη εκτίμηση να είναι στα 80 εκατ. ευρώ για το 2019 και τη μέση κεφαλαιοποίηση στα 50,5 δισ. ευρώ από 63 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται πως η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ είναι στα 42 δισ. ευρώ με βάση το χθεσινό (5/12) κλείσιμο, άρα η εκτίμηση της χρηματιστηριακής δίνει περιθώριο βελτίωσης των αποτιμήσεων περίπου 20%.
To ποσοστό είναι σημαντικά μικρότερο αν λάβουμε την κεφαλαιοποίηση που δίνει ως "αφετηρία" η ΑΧΕ τα 47,5 δισ. ευρώ.
Επίσης περιμένει καθαρά κέρδη το 2019 μόλις 5 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης