Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fox (Βρετανία): Το κοινοβούλιο θα προσπαθήσει να κλέψει το Brexit από τον βρετανικό λαό - Το σχέδιο May πρέπει να περάσει

Fox (Βρετανία): Το κοινοβούλιο θα προσπαθήσει να κλέψει το Brexit από τον βρετανικό λαό - Το σχέδιο May πρέπει να περάσει
Ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου τόνισε ότι μία απόρριψη του σχεδίου May στο κοινοβούλιο θα αποτελέσει «δημοκρατική προσβολή»
Τη θέση ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα προσπαθήσει να «κλέψει» το Brexit από τον λαό, διατύπωσε σήμερα (5/12) ο υπουργός Εμπορίου της χώρας, Liam Fox, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ενώπιον της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, τονίζοντας ότι ο λαός επέλεξε να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το δημοψήφισμα του 2016.
Ειδικότερα, ο κ. Fox σημείωσε ότι «η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να δώσει στους πολίτες της τη δυνότητα να επιλέξουν εάν επιθυμούν να είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση», προσθέτοντας παράλληλα ότι «οι νομοθέτες πρέπει να τιμήσουντην επιθυμία τους να εγκαταλείψουν το μπλοκ».
Ωστόσο, ο Βρετανός υπουργός τόνισε πως υπάρχει «ένας πραγματικός ότι οι βουλευτές θα επιχειρήσουν να κλέψουν το Brexit από τους πολίτες, απορρίπτοντας τη συμφωνία της πρωθυπουργού Theresa May» στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, ο Liam Fox κάλεσε τηο βρετανικό κοινοβούλιο να ψηφίσει υπέρ του σχεδίου της Theresa May, καθώς είναι σημαντικό για το Ηνωμένο Βασίλειο να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωσης με τρόπο που «προκαλεί την ελάχιστη καταστροφή» στην οικονομία της χώρας.
Σημειώνεται ότι χθες (4/12), οι Βρετανοί νομοθέτες ψήφισαν μία πρόταση σύμφωνα με την οποία παραχωρρείται περισσότερη εξουσία στο κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια του Brexit, σε περίπτωση που το σχέδιο της πρωθυπουργού May καταψηφιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης