Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι απαντά εκπρόσωπος του Κ. Αγγελόπουλου (Χαλυβουργική) σε δημοσίευμα του ΒΝ

tags :
Τι απαντά εκπρόσωπος του Κ. Αγγελόπουλου (Χαλυβουργική) σε δημοσίευμα του ΒΝ
Αιχμές για τη στάση των υιών του Κ. Αγγελόπουλου, από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του
Την απάντηση του στο θέμα που δημοσίευσε σήμερα το bankingnews.gr (ΒΝ) για την αίτηση εξαίρεσης που έχουν υποβάλλει οι υιοί Αγγελόπουλοι κατά του πραγματογνώμονα Καθηγητή Σκαρμέα αλλά κατά του καθηγητή Αθανασίου Δουζένη ο οποίος ήταν αυτός που γνωμοδότησε και για την ψυχική υγεία (κατάθλιψη) του Αριστείδη Φλώρου, εμπλεκομένου στο σκάνδαλο της ENERGA HELLAS POWER, δίνει ο δικηγόρος του ων. Αγγελόπουλου.
Σε επιστολή προς το bankingnews.gr o πληρεξούσιος δικηγόρος του Κωνσταντίνου Π. Αγγελόπουλου, Γεώργιος Γεωργιάδης, αναφέρει τα εξής:
Διάβασα με προσοχή το άρθρο σας περί δήθεν εμπλοκής στην υπόθεση για την υγεία του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.
Παρακαλώ επιτρέψτε μου τις εξής επισημάνσεις:
Πρώτον: Δεν υπάρχει οποιαδήποτε διαμάχη για τη Χαλυβουργική ούτε αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος.
Η υπάρχουσα αντιδικία μεταξύ του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και των παιδιών του αφορά άλλες εταιρείες της ναυτιλίας και του εξωτερικού, καθώς και το αίτημα για να τεθεί ο πρώτος σε δικαστική συμπαράσταση (και να παύσουν έτσι οι αντιδικίες!).
Δεύτερον: Δεν υπάρχει αίτηση εξαίρεσης κατά του καθηγητή Δουζένη.
Και οι δύο αιτήσεις εξαίρεσης στρέφονται κατά του δικαστικού πραγματογνώμονα καθηγητή Σκαρμέα για μεροληψία, γιατί έπραξε το «ατόπημα» να κρίνει  ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος χαίρει άκρας ψυχικής και διανοητικής υγείας και δεν είναι «βαριά ανοϊκός», όπως θέλουν να τον εμφανίζουν τα παιδιά του
Τρίτον: Ο καθηγητής Δουζένης είναι ένας από τους οκτώ καθηγητές-νευρολόγους που είχαν εξετάσει ιδιωτικά (επ’ αμοιβή) τον κ. Αγγελόπουλο στο πλαίσιο της προηγούμενης δίκης, στην οποία δεν είχε οριστεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας, και τον είχαν όλοι κρίνει απολύτως ικανό για δικαιοπραξία.
Ο καθηγητής Δουζένης είναι διευθυντής της Β΄ Ψυχιατρικής κλινικής στο ΑΤΤΙΚΟΝ νοσοκομείο και αντιμετωπίζει καθημερινώς δεκάδες περιπτώσεις.
Δεν αντιλαμβάνομαι πως η εξέταση ενός ασθενούς του μπορεί να έχει επίπτωση ή να προκαλεί «εμπλοκή» στην υπόθεση κάποιου άλλου εξεταζομένου.
Σημειώνω δε πως και οι υιοί Αγγελόπουλοι, που τώρα αφήνουν βδελυρά υπονοούμενα κατά του εν λόγω ιατρού, είχαν επιδιώξει πρώτοι να τον προσλάβουν για να γνωμοδοτήσει κατά του πατρός τους, και εκείνος είχε αρνηθεί.

Τι ανέφερε το δημοσίευμα του www.bankingnews.gr

Χαλυβουργική: Εμπλοκή στη διαμάχη - Ο γιατρός που γνωμοδοτεί για τον πατέρα Αγγελόπουλο, γνωμάτευσε και για τον Αρ. Φλώρο (Εnerga)

Η μία αίτηση εξαίρεσης στρέφεται κατά του πραγματογνώμονα Καθηγητή Σκαρμέα ο οποίος απεφάνθη πως ο Κ. Αγγελόπουλος «είναι μια χαρά», κατηγορώντας τον για μεροληψία αλλά  κατά του καθηγητή Αθανασίου Δουζένη ο οποίος ήταν αυτός που γνωμοδότησε και για την ψυχική υγεία (κατάθλιψη) του Αριστείδη Φλώρου,
Νέες εξελίξεις έχουν προκύψει στη δικαστική διαμάχη μεταξύ της οιγένειας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου που αφορά τον έλεγχο της Χαλυβουργικής.
Η καθυστέρηση της απόφασης (αναμενόταν στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου) για το ποιος θα πάρει τον έλεγχο της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας, ο πατέρας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ή οι γιοί του Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος,οφείλεται σύμφωνα με πληροφορίες στις δύο αιτήσεις εξαίρεσης που έχουν καταθέσει οι τελευταίοι.  
Η μία αίτηση εξαίρεσης στρέφεται κατά του πραγματογνώμονα Καθηγητή Σκαρμέα ο οποίος απεφάνθη πως ο Κ. Αγγελόπουλος «είναι μια χαρά», κατηγορώντας τον για μεροληψία αλλά  κατά του καθηγητή Αθανασίου Δουζένη ο οποίος ήταν αυτός που γνωμοδότησε και για την ψυχική υγεία (κατάθλιψη) του Αριστείδη Φλώρου, εμπλεκομένου στο σκάνδαλο της ENERGA HELLAS POWER.
Να σημειωθεί ότι η γνωμάτευση του κ. Δουζένη είχε καταλυτικό ρόλο στην κρίση της τριμελούς υγειονομικής επιτροπής Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) αναφορικά με την αναπηρία του 39χρονου Αρ. Φλώρου. Ο κ. Δουζένης βεβαίωσε ότι ο Αριστείδης Φλώρος πάσχει από υποτροπιάζουσα κατάθλιψη, πάθηση για την οποία η επιτροπή του έδωσε τον περασμένο Ιούνιο ποσοστό αναπηρίας 35%.
Για τον λόγο αυτό οι υιοί Αγγελόπουλοι έχουν ζητήσει να εξαιρεθεί από την υπόθεση ο κ. Αθανάσιος Δουζένης, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη αν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα των δύο αιτήσεων εξαίρεσης.
Να σημειωθεί ότι η ενδοοικογενειακή κόντρα που έχει ξεσπάσει στην εφοπλιστική οικογένεια, έχει οδηγηθεί από τον περασμένο Μάρτιο στις δικαστικές αίθουσες.
Τα δύο παιδιά του Κ. Αγγελόπουλου, Παναγιώτης και Γιώργος έχουν υποβάλλει αίτημα «δικαστικής συμπαράστασης» κατά του πατέρα τους.
Σε πρόσφατη πάντως ανακοίνωση ο πατέρας τονίζει ότι είναι ο αποκλειστικός χρηματοδότης της βιομηχανίας και η διαχείριση της από τον ίδιο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Αγγελόπουλος «είμαι ο αποκλειστικός χρηματοδότης της εταιρείας, έχοντας εισφέρει από την ατομική μου περιουσία ποσό περί τα εκατόν ογδόντα εκατομμύρια (180.000.000) ευρώ, για την επιβίωσή της, μέσα στο εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που έχει σαν αποτέλεσμα την διακοπή της παραγωγής της.
Ουδεμία διαμάχη υφίσταται αναφορικά με τη διαχείριση της εταιρείας, όπως δυστυχώς παραπλανητικά μεταφέρθηκε στον αρμόδιο Υπουργό.
Η διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας παραμένει αμετάβλητη επί μακρά σειρά ετών και δεν υφίσταται δικαστική αμφισβήτησή της».
Από την άλλη πλευρά τα παιδιά του Γεώργιος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, απάντησαν στις επικρίσεις του πατέρα τους, τονίζοντας ότι είναι ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλείψει την εταιρεία στην τύχη της, ενώ μόλις πρόσφατα τον έβαζαν να υπογράφει επιστολές, στις οποίες ανακοίνωνε το τέλος μίας από τις πλέον ιστορικές βιομηχανίες της χώρας.
Τέλος οι ίδιοι χαρακτήρισαν απαράδεκτο την αποσιώπηση του γεγονότος πως αυτοί που έχουν καταβάλει σημαντικότατα κεφάλαια τα τελευταία χρόνια, χωρίς να κατέχουμε μετοχές, προκειμένου να παραμείνει η Χαλυβουργική όρθια.
Η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της οικογένειας για την Χαλυβουργική είναι σφοδρή και η μάχη που θα δοθεί μεγάλη.
Γιατί η Χαλυβουργική, πέρα από τις ζημιές που παρουσιάζει και τις οφειλές τις οποίες έχει (αγγίζουν τα 400 εκατ ευρώ), θεωρείται φιλέτο.
Εκτός από ιδιόκτητο λιμάνι, της έχει δοθεί με απόφαση του ΣτΕ το 2014, άδεια δεύτερου λιμανιού, άδεια για 20.000τμ κλειστές αποθήκες, η δυνατότητα κατασκευής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 880 MW καθώς και η πολεοδόμηση 6 τετρ. χιλιομετρων οικοπέδου, ενώ διαθέτει και εργοστάσιο σύγχρονης τεχνολογίας του 2009.
Για το λόγο αυτό όπως υποστηρίζουν στελέχη της αγοράς η Χαλυβουργική, παρά τα όσα έχουν ακουστεί δεν πρόκειται να κλείσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης