Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond: Μια προδοσία απέναντι στους Βρετανούς θα έπληττε περισσότερο το Ην. Βασίλειο από ό,τι το σχέδιο για το Brexit

Hammond: Μια προδοσία απέναντι στους Βρετανούς θα έπληττε περισσότερο το Ην. Βασίλειο από ό,τι το σχέδιο για το Brexit
Για τους κινδύνους απόρριψης του σχεδίου της May για το Brexit προειδοποίησε τη βρετανική Βουλή ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond
Οποιαδήποτε έκβαση στο Brexit που θα άφηνε ένα μεγάλο κομμάτι του βρετανικού λαού να αισθάνεται προδομένο, θα έβλαπτε τη χώρα περισσότερο από ό,τι το σχέδιο της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα (5/12/2018) ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond.
Η κυβέρνηση της May προσπαθεί να κερδίσει την στήριξη του βρετανικού κοινοβουλίου για το σχέδιο που συμφώνησε με την ΕΕ για την έξοδο της χώρας από το μπλοκ, στις 29 Μαρτίου 2019.
Σε περίπτωση ήττας της May στην ψηφοφορία για τη συμφωνία στις 11 Δεκεμβρίου, θα ανοίξει η πόρτα σε μια ευρεία σειρά αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης της Βρετανίας χωρίς συμφωνία για μια μεταβατική περίοδο, νέων εκλογών ή δεύτερου δημοψηφίσματος, κάτι που η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει αποκλείσει.
Ο Hammond προειδοποίησε την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τους κινδύνους απόρριψης του σχεδίου της May.
«Οποιαδήποτε λύση που θα άφηνε τη χώρα διαιρεμένη, που θα άφηνε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού να αισθάνεται προδομένο, κατά την άποψή μου, θα είχε έναν αρνητικό πολιτικό και κοινωνικό αντίκτυπο που θα υπερ-αντιστάθμιζε τις πολύ μικρές οικονομικές επιπτώσεις που παρουσιάζει το σενάριο της Λευκής Βίβλου», δήλωσε ο Hammond.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, σε περίπτωση που δεν περάσει η συμφωνία από το κοινοβούλιο, η Βρετανία θα εισέλθει σε «αχαρτογράφητα εδάφη».
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ακόμη ότι δεν πιστεύει πως το λεγόμενο «backstop», δηλαδή τη «δικλείδα ασφαλείας» ώστε να αποφευχθεί η επαναφορά των συνοριακών ελέγχων ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, θα μπορούσε να διαρκέσει για πάντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης