Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ένοχος για τοκογλυφία ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ανθόπουλος - Ποινή κάθειρξης 15 ετών

tags :
Ένοχος για τοκογλυφία ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ανθόπουλος - Ποινή κάθειρξης 15 ετών
Το Εφετείο αποφάσισε και την κατάσχεση περιουσίας του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ανθόπουλου
Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για τοκογλυφία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλο.
Το δικαστήριο ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση έκρινε ομόφωνα ένοχους,  σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκτός από τον πρώην Υφυπουργό και τους 3 συγκατηγορούμενους του, επιβάλοντας τους την ίδια ποινή των 15 ετών.
Ωστόσο κατά πλειοψηφία 2-1 οι δικαστές αποφάσισαν να του χορηγήσουν αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.
Παράλληλα αποφασίστηκε και η κατάσχεση της περιουσίας τους μέχρι του ποσού που αποτελεί προϊόν του εγκλήματος της  τοκογλυφίας και συγκεκριμένα: 1,7 εκ ευρω για τον Γιαννη Ανθόπουλο συμπεριλαμανομενου του σπιτιού του στη Βούλα και  5,7 εκ ευρώ για τους υπόλοιπους τρεις.
Επιπλέον στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για 5 χρόνια και χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρω στον κάθε ένα.
Στους Γιάννη Ανθόπουλο και σε δύο ακόμη κατηγορούμενους επιβλήθηκε επιπλέον  απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Θυμίζουμε ότι η υπόθεση αφορά καταγγελία από την καπνέμπορο Οδέττη Πετρίδη, ο οποίς είπε ότι δέχθηκε τοκογλυφικό δανεισμό με υψηλά επιτόκια από την εταιρεία Βamaco -μετέπειτα Gennet- για τον οποίο μεσολάβησε ο πρώην υφυπουργός φέρνοντας σε επαφή τις δύο πλευρές.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης