Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αν και χαμηλός ο τζίρος οι αγοραστές τα κατάφεραν

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αν και χαμηλός ο τζίρος οι αγοραστές τα κατάφεραν
ΑΓΟΡΑ: Αν και δεν είχε τζίρο η συνεδρίαση ήταν καλή. Συνεχίστηκε η διόρθωση αλλά οι αγοραστές κατάφεραν να μαζέψουν τις απώλειες από το -1,54% σε οριακές πριν τις τελικές δημοπρασίες και σε μηδενικές στο κλείσιμο.

Χρειάζεται η συσσώρευση και η παραμονή πάνω από τις 650 μονάδες. Υπήρξαν και κάποιες μετοχές που έκαναν καλό όγκο σήμερα και τράβηξαν κάποια βλέμματα. Δεν μείναμε δηλαδή μόνο στις τραπεζικές.

LAMDA: Ξεχώρισε και λόγω ανόδου και λόγω όγκου. Έκανε 151 χιλ. τεμάχια με τους αγοραστές να μαζεύουν την προσφορά μέχρι τα 6,18 ευρώ και να κλείνει τελικά στα 6,10 ευρώ και στο +3,74%.

Η μετοχή πριν λίγες μέρες είχε γράψει χαμηλό στα 5,58 ευρώ περνώντας κάτω από τη σημαντική για εμάς στήριξη που έχει επιβεβαιώσει στο παρελθόν, ήτοι τα 5,75 ευρώ. Το ζητούμενο είναι να περάσει πάνω από τα 6,20 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Λογικά και με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα η μετοχή πρέπει να έχει δει τα χαμηλά της στα 3,51 ευρώ. Ο χαμηλός τζίρος κάνει τη μετοχή ακριβή έναντι των άλλων χρηματιστηρίων, αλλά κάτω από τα 4 ευρώ αν χαλάσει ξανά το κλίμα δεν είναι άσχημη επενδυτική ευκαιρία.

Μην περιμένετε κέρδη με αυτόν το τζίρο στο ΧΑ και με τόσα θέματα που υπάρχουν ανοικτά με το κυριότερο την προεκλογική περίοδο και το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Η αγορά θέλει τζίρο, ο οποίος θα έρθει με αύξηση των επενδυτών. Άμα όμως δεν επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα, απλά θα σέρνεται το ΧΑ.

Όμως με τα τόσα θέματα, όπως το πλήγμα στην αξιοπιστία λόγω Folli Follie, την απουσία διαρθρωτικών αλλαγών από την κυβέρνηση, την υψηλή φορολογία και το μη υποστηρικτικό περιβάλλον για επιχειρήσεις αυτή έχει γράψει μέχρι 3,51 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Μετοχάρα!! Μπορεί να αργεί αλλά στο τέλος επιβραβεύει τους υπομονετικούς. Πρόσφατα είχε γράψει τιμές κάτω από τα 7 ευρώ. Σήμερα έκλεισε στα 7,93 ευρώ με υψηλό ημέρας τα 8,02 ευρώ και υψηλό όγκο 236 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Ήπια πτώση μέχρι τα 1,3860 ευρώ και κλείσιμο στα 1,41 ευρώ. Ο όγκος 139 χιλ. τεμάχια. Δεν έχουμε παράπονο από τη σημερινή της πορεία στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Μας είχε συνηθίσει σε χειρότερα. Ελπίζουμε να τα αφήνει πίσω της.

REDS: Στα 92 εκατ. ευρώ η καθαρή θέση στα 43 εκατ. ευρώ η αποτίμηση στο ταμπλό. Οι συνολικές υποχρεώσεις ήταν 30,3 εκατ. ευρώ εκ των οποίων δάνεια 24,5 εκατ. ευρώ. Μικρές ζημιές 487 χιλ. ευρώ στο εννεάμηνο από ζημιές 1,3 εκατ. ευρώ.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Και ξαφνικά κάνει μεγάλο όγκο. Υπήρχε πριν λίγες μέρες εντολή πώλησης και τώρα βρήκε αγοραστή ο οποίος ήθελε κι άλλα κομμάτια. Παρέμεινε αμετάβλητη στα 0,795 ευρώ με τους αγοραστές να ζητάνε 26 χιλ. τεμάχια στην τιμή κλεισίματος και ο όγκος να είναι στις 275 χιλ. τεμάχια.

Όλο το 2018 είχε χαμηλότερο όγκο συνολικά από τον σημερινό. Μένει να δούμε αν η αποχώρηση κάποιου ή κάποιων επενδυτών σημαίνει κάτι.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Βελτιώνει την επικοινωνία της με τους επενδυτές η εισηγμένη με τη νέα διοίκηση. Δίνει ένα όραμα όταν τους λέει ότι φέτος έχω μεγάλες ζημιές αλλά του χρόνου θα δείτε κέρδη.

Στα 1,41 ευρώ και στο +5,54% με όγκο 423 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 249 εκατ. ευρώ. Βοηθάει η άνοδος και τη νέα διοίκηση, η οποία έβαλε αρκετά εκατομμύρια αγοράζοντας τη μετοχή ακόμα και πάνω από τα 2 ευρώ.

FRIGOGLAS: Στη δημοπρασία βγήκε μεγάλος σε όγκο πωλητής και δεν απορροφήθηκε η προσφορά που ήταν στα 0,12 ευρώ. Έμειναν 168 χιλ. τεμάχια ανεκτέλεστα. Αμετάβλητη η μετοχή.

MOTOR OIL: Συνεχίζει ανοδικά. Στα 21,60 ευρώ με άνοδο 2,37% και όγκο 105 χιλ. τεμάχια. Φαίνεται πως οι επενδυτές δεν ανησυχούν πλέον.

ΑΝΕΚ: Στην τιμή των 0,0540 ευρώ οι πωλητές ήθελαν να δώσουν 100 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 10 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης