Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oι χώρες με τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο

tags :
Oι χώρες με τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο
Αυτές είναι οι χώρες με τα πιο ισχυρά διαβατήρια του κόσμου
Στα διαβατήρια χωρών μπορεί κανείς να παρατηρήσει έντονες διαφορές.
Κάθε χρόνο το Passport Index, δημιουργεί τη λίστα με τα έθνη που διαθέτουν τα πιο ισχυρά διαβατήρια, ενώ παράλληλα παρουσιάζει τον αριθμό των χωρών που μπορούν οι ταξιδιώτες να επισκεφθούν χωρίς την παρουσίαση της βίζας εκ των προτέρων ή κατά την άφιξή τους.
Το ελληνικό διαβατήριο περιλαμβάνεται στην πρώτη δεκάδα με τα ταξιδιωτικά έγγραφα που «ξεκλειδώνουν» την είσοδο στις περισσότερες χώρες.
Σύμφωνα με τον δείκτη Hensley Passport το ελληνικό διαβατήριο κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου, καθώς διευκολύνει την πρόσβαση σε 183 χώρες, ξεπερνώντας Νέα Ζηλανδία, Τσεχία και Ισλανδία
Η Ιαπωνία διαθέτει το πιο χρήσιμο διαβατήριο στον πλανήτη καθώς ο κάτοχος του μπορεί να ταξιδέψει χωρίς περιορισμούς στις περισσότερες χώρες του κόσμου.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν πραγματοποιήσει εντυπωσιακή άνοδο την τελευταία δεκαετία στην ταξιδιωτική ελευθερία με το διαβατήριο τους να βρίσκεται φέτος στην 21η θέση, που όμως έχουν ακόμα μεγάλο δρόμο να διανύσουν για να υπάρξει πραγματική ελευθερία στις μετακινήσεις των πολιτών σε άλλες χώρες.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης