Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ο Μacron καλεί κόμματα και συνδικάτα να απευθύνουν «έκκληση για ηρεμία»

Γαλλία: Ο Μacron καλεί κόμματα και συνδικάτα να απευθύνουν «έκκληση για ηρεμία»
Ο Μacron καλεί κόμματα και συνδικάτα να απευθύνουν «έκκληση για ηρεμία»
Παρά τις ανακοινώσεις για αναστολή της αύξησης στον φόρο καυσίμων για τουλάχιστον έξι μήνες, το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» δεν φαίνεται να υποχωρεί, αντιθέτως οργανώνεται, προκειμένου να διεκδικήσει περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης από την κυβέρνηση του Προέδρου Emmanuel Macron.
Οδηγοί ασθενοφόρων και μαθητές έχουν ενταχθεί στα «κίτρινα γιλέκα», πραγματοποιώντας δικές τους διαδηλώσεις, ενώ σωματεία καλούν τους επαγγελματίες οδηγούς να ξεκινήσουν απεργία από τις 9 Δεκεμβρίου.
Την ίδια στιγμή, ομάδες στο Facebook καλούν σε νέες διαδηλώσεων το ερχόμενο Σάββατο.
Ο Πρόεδρος της Μακρόν ζήτησε σήμερα «από τις πολιτικές και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, από τους εργοδότες, να απευθύνουν μια ξεκάθαρη και κατηγορηματική έκκληση για ηρεμία», ενόψει των κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο από τα «κίτρινα γιλέκα» και τον κίνδυνο ταραχών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης με στόχο να κατευνάσει την οργή των διαδηλωτών, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε «ότι ορισμένοι σήμερα δεν έχουν παρά έναν και μοναδικό στόχο: να επιτεθούν στη Δημοκρατία», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.
Ο Emmanuel Macron κατήγγειλε επίσης «την ένοχη σιωπή και τον οπορτουνισμό εκείνων που ακολουθούν τέτοιες συμπεριφορές».
Στο πλαίσιο αυτό, έκανε έκκληση να κινητοποιηθούν όλα τα μέλη της κυβέρνησης.
Απηύθυνε, όμως, έκκληση να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλες οι πλευρές και ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις, από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, από την εργοδοσία, «να απευθύνουν σαφή και κατηγορηματική έκκληση για ηρεμία και σεβασμό στο δημοκρατικό πλαίσιο».
Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν ο Γάλλος Πρόεδρος θεωρεί υπεύθυνους κάποιους συγκεκριμένους πολιτικούς, ο εκπρόσωπος απάντησε:
«Εκείνοι που επιδεικνύουν κυνισμό, οπορτουνισμό, νομίζω ότι αποκαλύπτονται καθημερινά στα τηλεοπτικά πλατό και στα μικρόφωνά σας.
Είναι επομένως μάταιο να τους κατονομάσουμε.
Θα τους αναγνωρίσετε».
Πολλά μέλη της κυβέρνησης μίλησαν σήμερα σε μέσα ενημέρωσης, ενώ διεξάγεται και συζήτηση στο κοινοβούλιο για το ίδιο θέμα, υπερασπιζόμενα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες Τρίτη για να τερματιστεί η κρίση των «κίτρινων γιλέκων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης