Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μηνύματα ύφεσης στέλνει η αμερικανική αγορά ομολόγων – Η πορεία των αποδόσεων

tags :
Μηνύματα ύφεσης στέλνει η αμερικανική αγορά ομολόγων – Η πορεία των αποδόσεων
Η αντιστροφή στην καμπύλη των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου»
Η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων των ομολόγων (σ.σ.: όταν η απόδοση ομολόγων βραχυχρόνιας διάρκειας ξεπερνά αυτή των ομολόγων μακροχρόνιας διάρκειας) στέλνει ένα ανησυχητικό μήνυμα όχι μόνο για την αμερικανική αγορά αλλά και για την οικονομία, τονίζουν κορυφαίοι αναλυτές.
Είθισται αυτή η αντιστροφή να συμβαίνει όταν η Fed συνεχίζει να αυξάνει τα επιτόκια, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι η ανάπτυξη επιβραδύνεται.

Όπως αναφέρει κορυφαίος αναλυτής της αγοράς ομολόγων «η αντιστροφή της καμπύλης συμβαίνει όταν αντιστρέφονται στα spreads των ομολόγων 2ετούς και 5ετούς διάρκειας και ταυτόχρονα δεν ισχύει το ίδιο για τα spreads των 3μηνων εντόκων και του 10ετούς ομολόγου».

Ο Jeffrey Gundlach, διευθύνων σύμβουλος της DoubleLine Capital, υποστήριξε πρόσφατα ότι η πορεία των ομολόγων αποτελεί σαφή ένδειξη ότι «η αμερικανική οικονομία αποδυναμώνεται».

Ταυτόχρονα, πάντως, η αγορά έχει προεξοφλήσει, σε ποσοστό 69,6% ότι η Fed θα προχωρήσει σε δύο αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2019.
Βέβαια τον Οκτώβριο 2018 το αντίστοιχο ποσοστό έφθανε στο 87,4%, με την εν λόγω μείωση να υποδεικνύει ότι ορισμένοι traders έχουν αρχίσει να ανησυχούν σοβαρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης