Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Κάτω από 60 δολ. θα υποχωρήσει το πετρέλαιο – Καθοριστική η σύνοδος του ΟΠΕΚ (6-7/12)

Fitch: Κάτω από 60 δολ. θα υποχωρήσει το πετρέλαιο – Καθοριστική η σύνοδος του ΟΠΕΚ (6-7/12)
Καθοριστική η σύνοδος του ΟΠΕΚ για την αγορά πετρελαίου, υπογραμμίζει η Fitch Ratings
Η επικείμενη σύνοδος μελών και μη του ΟΠΕΚ (6-7 Δεκεμβρίου 2018) θα καθορίσει κατά πολύ την πορεία της αγοράς πετρελαίου, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings, η οποία αναμένει τις τιμές του «μαύρου χρυσού» κάτω από 60 δολάρια ανά βαρέλι μακροπρόθεσμα.
Σε ό,τι αφορά στον μεσοπρόθεσμο ορίζοντας, το εύρος τιμών για το πετρέλαιο Brent υπολογίζεται σε 60 με 65 δολάρια.
Για το επόμενο έτος, η μέση τιμή του βασικού εμπορεύματος αναμένεται σε 65 δολάρια ανά βαρέλι, με την αντίστοιχη πρόβλεψη για το αργό πετρέλαιο να διαμορφώνεται στα 57,5 δολάρια.
Τέλος, για την περίοδο 2020-2021, το εύρος τιμών για το Brent εκτιμάται σε 60 με 62,5 δολάρια.
«Εκτιμούμε ότι ο ΟΠΕΚ και ορισμένες άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, να έχουν κάποια πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα για να απορροφήσουν πιθανές κρίσεις παραγωγής, καθώς οι κυρώσεις εναντίον του Ιράν αποδείχθηκαν λιγότερο αυστηρές από ό,τι αρχικά αναμενόταν.
Πιστεύουμε ότι, παρά τις πιέσεις από τις ΗΠΑ, το πιο πιθανό σενάριο είναι οι βασικοί παραγωγοί πετρελαίου να συμφωνήσουν σε κάποιες περικοπές παραγωγής για τη σταθεροποίηση της αγοράς, αν και δεν αναμένεται να είναι αρκετές για να φέρουν την αγορά σε ισορροπία το 2019.
Ως αποτέλεσμα, οι τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν με μέτριο ρυθμό.
Η Ρωσία έχει προσαρμοστεί πλήρως στο περιβάλλον χαμηλότερων τιμών, στα περίπου 55 δολάρια, όταν η Σαουδική Αραβία χρειάζεται τιμές πάνω από 80 δολάρια», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης