Τελευταία Νέα
Διεθνή

DUP: Η βρετανική κυβέρνηση αθετεί τις υποσχέσεις της για το ιρλανδικό «backstop»

DUP: Η βρετανική κυβέρνηση αθετεί τις υποσχέσεις της για το ιρλανδικό «backstop»
Η βρετανική κυβέρνηση αθετεί τις υποσχέσεις που έδωσε στο Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP), δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος για το Brexit
Η βρετανική κυβέρνηση αθετεί τις υποσχέσεις που έδωσε στο Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP) και θέτει σε κίνδυνο τον διακανονισμό που κρατά τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, στην εξουσία, δήλωσε σήμερα (5/12/2018) ο εκπρόσωπος του κόμματος για το Brexit, Sammy Wilson.
Το DUP, το οποίο στηρίζει τη μειοψηφική κυβέρνηση της May, είναι οργισμένο σχετικά με το λεγόμενο «backstop», δηλαδή τη «δικλείδα ασφαλείας» ώστε να αποφευχθεί η επαναφορά των συνοριακών ελέγχων ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, που περιλαμβάνεται στη συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά διασπά τη Βόρεια Ιρλανδία από την υπόλοιπη ηπειρωτική Βρετανία.
«Είχαμε έναν διακανονισμό για να κρατήσουμε την κυβέρνηση στην εξουσία… δόθηκαν υποσχέσεις», δήλωσε ο Wilson στο κοινοβούλιο, λέγοντας ότι η May είχε υποσχεθεί στο κόμμα του ότι η Βόρεια Ιρλανδία θα έχει τον τελευταίο λόγο για το αν θα τεθεί σε εφαρμογή το «backstop».
«Υπήρξε κακή πίστη, η συμφωνία και η κατανόηση που είχαμε έχουν σπάσει... κάτι που έχει προκαλέσει ένταση. Αν συνεχίσουμε σε αυτόν το δρόμο, θα δημιουργηθούν περαιτέρω εντάσεις.
Θέλουμε να τηρηθεί η συμφωνία γιατί θέλουμε να προφυλαχθεί το Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε ο Wilson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης