Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ αποχαιρετούν τον G. Bush

tags :
Οι ΗΠΑ αποχαιρετούν τον G. Bush
Ο D. Trump και τέσσερις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ παρέστησαν σήμερα (5/12) στην κηδεία, με τιμές αρχηγού κράτους, του G. Bush
Ο D. Trump και τέσσερις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ παρέστησαν σήμερα (5/12) στην κηδεία, με τιμές αρχηγού κράτους, του G. Bush, μια σπάνια στιγμή ενότητας σε μια διχασμένη χώρα.
D. Trump και B. Obama αντήλλαξαν την πρώτη χειραψία τους από τότε που ο πρώτος διαδέχθηκε τον δεύτερο στην εξουσία, στις 20 Ιανουαρίου του 2017.
Το φέρετρο με τη σορό του πρώην προέδρου, που απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών, έφθασε στον καθεδρικό ναό της Ουάσιγκτον λίγο μετά τις 18.00 ώρα Ελλάδας.
Η οικογένεια Bush, ανάμεσά τους ο G.W.Bush, ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ, συνόδευε τη σορό.
Ο πρίγκιπας Κάρολος, η καγκελάριος της Γερμανίας A. Merkel, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Abdala η βασίλισσα Raniaκαι πολλοί άλλοι ξένοι ηγέτες παρέστησαν στην τελετή.
Στην πρώτη σειρά, ο Donald και η Melania Trump κάθισαν κοντά σε τρεις πρώην προέδρους των Δημοκρατικών, τον B. Obama, τον B. Clinton και τον J. Carterρ, και τις συζύγους τους τη M. Obama, την H. Clinton και την R. Carter αντίστοιχα.
Ο νυν επικεφαλής του αμερικανικού κράτους και η σύζυγός του χαιρέτισαν ψυχρά τους Obam, που κάθονταν δίπλα τους, όχι όμως τους Clinton και τον Carter.
Αυτοί οι δύο, εντούτοις, χαιρετίστηκαν θερμά με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ M. Pence, λίγο νωρίτερα.
Ο D. Trump δεν αναμένεται να πάρει τον λόγο κατά τη διάρκεια της τελετής.
Όμως, από τον θάνατό του 41ου προέδρου των ΗΠΑ, ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου έχει πολλαπλασιάσει τα μηνύματα σεβασμού.
"Δεν πρόκειται για κηδεία αλλά για μια ημέρα που τιμάμε έναν σπουδαίο άνδρα, ο οποίος έζησε μια μακρά εξαιρετική ζωή. Θα μας λείψει!" ήταν το tweet που έστειλε ο Ρεπουμπλικανός πριν από την τελετή.
Ημέρα εθνικού πένθους η σημερινή και οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες και η Wall Street παρέμειναν κλειστές.
Οι ψηφοφορίες στο Κογκρέσο και οι συνεδριάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου αναβλήθηκαν.
Μετά την κηδεία στην Ουάσιγκτον, η σορός του Τζορτζ Χ. Ου. Μπους θα μεταφερθεί στο Τέξας.
Εκεί, έπειτα από μια τελευταία τελετή στην εκκλησία Σεντ Μάρτιν στο Χιούστον, αύριο (6/12), ο Bush θα ταφεί πίσω από την προεδρική βιβλιοθήκη George-Bush, στο πλευρό της συζύγου του Barbara, της συζύγου του τα τελευταία 73 χρόνια, και του Robin, του γιου τους που πέθανε από λευχαιμία όταν ήταν 3 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης