Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία μπαίνει στην αγορά της Αμερικής με την ΑΛΦΑ

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία μπαίνει στην αγορά της Αμερικής με την ΑΛΦΑ
Στα 43 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις μέχρι το 2021
Την αγορά της Αμερικής βάζει στα σχέδια της η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αναζητώντας  αρχικά οι ομογενείς να πίνουν μπύρα από την πατρίδα τους και στη συνέχεια να περάσει στα χέρια των αμερικανών καταναλωτών.
Το εμπορικό σήμα που επέλεξε η διοίκηση να στείλει στα αμερικανικά εστιατόρια είναι η μπύρα ΑΛΦΑ.
Η προώθηση της ελληνικής μπύρας θα γίνει μέσα από  το δίκτυο της Heineken.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας κ. Αλέξανδρος Δανιηλίδης είναι αισιόδοξος για το εγχείρημα στην Αμερική τονίζοντας ότι οι εξαγωγές ανέρχονται σήμερα στο 10% της συνολικής παραγωγής και το θεωρεί ικανοποιητικό ποσοστό.  
Ο κ. Δανιηλίδης ανακοίνωσε ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα υλοποιήσει πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 43 εκατ. ευρώ μέχρι το 2021.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενεργειακές παρεμβάσεις συνολικού ύψους 2,2 εκατ. ευρώ και τη βελτιστοποίηση των  εργοστασιακών συσκευασίας.
Σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη στο δεκάμηνο του 2018 οι πωλήσεις κινήθηκαν θετικά και προσδιόρισε ότι κινήθηκαν ανοδικά  με υψηλό μονοψήφιο ποσοστό όπως και η κερδοφορία ενώ η συνολικά αγορά κινήθηκε θετικά αλλά με χαμηλό  μονοψήφιο ποσοστό.   
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αναμένεται να εισέλθει στην αγορά του Μηλίτη χωρίς να προχωρήσει σε εξαγορές αλλά σε συνεργασία με την εταιρεία Χριστοδούλου δημιουργώντας αρχικά μια παραγωγή 400.000 κιβωτίων από το 2019.  Συνεχίζεται η συνεργασία με τους 2500 παραγωγούς που φέτος παρήγαγαν πρώτη ύλη της μπύρας φθάνοντας τους 50.000  τόνους ενώ οι ανάγκες της εταιρείας ήταν  40.000.
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παρουσίασε μελέτη  με τίτλο «Παράγουμε ένα Καλύτερο Αύριο»
Τα αποτελέσματα της Μελέτης επιβεβαιώνουν τη συνεισφορά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, τεκμηριώνοντας την προστιθέμενη αξία που παράγει η εταιρία μέσω της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.
Συγκεκριμένα, με βάση τα ευρήματα της Μελέτης, υπολογίζεται ότι: Στα 620 εκατ. ευρώ ήταν η συνολική προστιθέμενη αξία των δραστηριοτήτων της εταιρίας, η οποία αντιστοιχεί στο 0,35% του ΑΕΠ της χώρας  
Για κάθε 1 ευρώ προστιθέμενης αξίας που δημιουργείται από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, προστίθενται 6,56 ευρώ στην ευρύτερη οικονομία.
Στα 562 εκατ. ευρώ είναι η συνολική συνεισφορά στα φορολογικά έσοδα του κράτους, η οποία αντιστοιχεί στο 0,75% των φορολογικών εσόδων της χώρας.  
Προσφέρει 20.995 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης υποστηρίζονται άμεσα και έμμεσα από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, που αντιστοιχούν στο 0,57% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας.  
Οι 798 θέσεις εργασίας είναι στον αγροτικό τομέα υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού που ξεκίνησε το 2008 στη χώρα μας, με αποτέλεσμα η εταιρία να παράγει σήμερα 16 μπίρες από ελληνικό κριθάρι.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης