Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι ΜμΕ μέσω της ιστοσελίδας www.roots-program.com μπορούν να κάνουν το όνειρο της χρηματοδότησης πραγματικότητα

Οι ΜμΕ μέσω της ιστοσελίδας www.roots-program.com μπορούν να κάνουν το όνειρο της χρηματοδότησης πραγματικότητα
Μέσα από την ιστοσελίδα οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν  να κάνουν αίτηση και να υποβάλλουν τα επενδυτικά τους σχέδια
Πρόσβαση σε στις  διεθνείς αγορές κεφαλαίων θα αποκτήσουν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες θα είναι σε θέση να επιδείξουν αναπτυξιακά επενδυτικά σχέδια, τα οποία στο στάδιο της υλοποίησή τους θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση του κύκλου εργασιών τους.
Το «παράθυρο» που θα τους δείξει το δρόμο προς την επιτυχία και τη χρηματοδότηση για τα  επιχειρηματικά τους σχέδια είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα  www.roots-program.com.
Μέσα από την ιστοσελίδα οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν αίτηση και να υποβάλλουν τα επενδυτικά τους σχέδια διεκδικώντας να αξιολογηθούν και να περάσουν στο επόμενο στάδιο που είναι η αναζήτηση επενδυτών.
Η πλατφόρμα  θα δέχεται τις αιτήσεις από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.
Το Roots είναι μια πρωτοβουλία ανάδειξης ανταγωνιστικών και εμπορικά αξιοποιήσιμων επιχειρηματικών σχεδίων μικρομεσαίων εταιρειών, με βασικό στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε επενδυτικά κεφάλαια, με κανόνες και βέλτιστες πρακτικές που διαμορφώνονται διεθνώς.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες επιχειρήσεις απασχολούν κάτω από 250 εργαζόμενους και εμφανίζουν κύκλο εργασιών μικρότερο των 50 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για ένα  πρόγραμμα που υλοποιείται από το  Χρηματιστήριο Αθηνών και με τη συνεργασία του Ελληνο- Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC) και του Υπουργείου Εξωτερικών  
Το παρών στην επίσημη παρουσία του  προγράμματος έδωσε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt, ο οποίος είπε ότι αποτελεί ένα ελπιδοφόρο νέο βήμα που θα βοηθήσει μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν στην Ελληνική αγορά, και αγγίζει θέματα που είχαμε τονίσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και που θα αποτελέσουν κομμάτι του Στρατηγικού Διαλόγου που έχουμε προγραμματίσει για τις 13 Δεκεμβρίου.
Ο  πρέσβης των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι « σκοπεύουμε να αναπτύξουμε αυτά τα θέματα περαιτέρω, ενόψει της συμμετοχής της Ελλάδας στο Global Entrepreneurship Summit τον επόμενο χρόνο στην Ολλανδία, το οποίο σκοπεύουμε να υποστηρίξουμε. Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου, τόνισε την ανάγκη υποστήριξης της νέας γενιάς εταιρειών στην απόκτηση πρόσβασης στις κεφαλαιαγορές: «Η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης θα πρέπει να στηριχθεί κατά κύριο λόγο αφενός στην υγιή ιδιωτική επιχειρηματικότητα και αφετέρου στην προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, που θα εμπιστευτούν και πάλι τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και θα επενδύσουν σε ανταγωνιστικές ελληνικές επιχειρήσεις.  
Για όλους εμάς που συμμετέχουμε στο πρόγραμμα Roots, στόχος είναι να φέρουμε σε επαφή τη νέα γενιά επιχειρήσεων, που διαθέτει δυνατότητες, συγκριτικό πλεονέκτημα και αξιόπιστο επιχειρηματικό σχέδιο, με μεγάλες επιτυχημένες ελληνικές επιχειρήσεις, θεσμικούς παράγοντες από την κεφαλαιαγορά και κορυφαία εξειδικευμένα στελέχη, ώστε να βελτιώσουν την οργάνωσή τους, να υιοθετήσουν πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης και να αποκτήσουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην κεφαλαιαγορά.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης