Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχεί το ΝΑΤΟ για νέο ISIS στο Αφγανιστάν – Φόβοι να εξελιχθεί και πάλι σε βάση τρομοκρατικών οργανώσεων

tags :
Ανησυχεί το ΝΑΤΟ για νέο ISIS στο Αφγανιστάν – Φόβοι να εξελιχθεί και πάλι σε βάση τρομοκρατικών οργανώσεων
Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επιστρέψουν στην εξουσία οι Ταλιμπάν και να επιτρέψουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις να εγκατασταθούν στην επικράτεια ανέφερε ο J. Stoltenberg
Τις έντονες ανησυχίες του για την εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ο οποίος υποστήριξε πως είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουν στην εξουσία οι Ταλιμπάν και να επιτρέψουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις να εγκατασταθούν στην αφγανική επικράτεια.
«Πρέπει να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών μας αποφεύγοντας το ενδεχόμενο το Αφγανιστάν να μετατραπεί σε πλατφόρμα για τους τρομοκράτες που ηττήθηκαν στο Ιράκ και στη Συρία.
Είναι ανάγκη το χαλιφάτο που απώλεσε το Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα αραβικά) στο Ιράκ και στη Συρία να μην επανιδρυθεί στο Αφγανιστάν» υποστήριξε ο Stoltenberg κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Ο Stoltenberg τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της παρουσίας του NATO στο Αφγανιστάν, μολονότι αυτό συνεπάγεται «υψηλό οικονομικό και ανθρώπινο κόστος», όπως αναγνώρισε, εκφράζοντας εξάλλου τη λύπη του για τις απώλειες που υπέστη η Συμμαχία τις τελευταίες εβδομάδες.
Το NATO διατηρεί 16.910 στρατιωτικούς στο Αφγανιστάν, εντός των ορίων της αποστολής Resolute Support, με εντολή να εκπαιδεύουν, να συμβουλεύουν και να βοηθούν τις αφγανικές δυνάμεις.
«Μοιράζομαι την ανησυχία που προκαλεί ο υψηλός αριθμός των θυμάτων» αλλά συνέπεια δεν μπορεί να είναι η μείωση της παρουσίας μας.
Απεναντίας να φροντίσουμε εκείνοι στους οποίους προσφέρουμε την υποστήριξή μας να μπορέσουν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τις ικανότητές τους και την ανθεκτικότητά τους» είπε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης