Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η πτώση στο πετρέλαιο ενόψει συνεδρίασης ΟΠΕΚ - Στο -0,76% και τα 61.09 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Συνεχίζεται η πτώση στο πετρέλαιο ενόψει συνεδρίασης ΟΠΕΚ - Στο -0,76% και τα 61.09 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,96% στα 52,38 δολ. ανά βαρέλι
Πτώση καταγράφει σήμερα Πέμπτη (6/12) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνάντηση των χωρών του ΟΠΕΚ εντός της ημέρας, κατά την οποία αναμένεται να υπάρξει μείωση της παραγωγής τον ερχόμενο έτος.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,76% στα 61,09 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά -0,96% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 52,38 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τη βρετανική τράπεζα Barclays οι επενδυτες διατηρούν χαμηλότερες προσδοκίες αναφορικά με την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας για το 2019, εκτιμώντας ότι το ερχόμενο έτος θα έχει υψηλότερη μεταβλητότητα.
«Η παγκόσμια οικονομία θα καταγράψει επιβράδυνση κατά τα επόμενα τρίμηνα», αναφέρει στο σημείωμά της η βρετανική τράπεζα, διευκρινίζοντας ωσςτόσο ότι πως «ούτε μία σημαντική οικονομία δε βρίσκεται κοντά στην ύφεση».
Από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό έχουν απωλέσει περίπου το 30% της αξίας τους, εν μέσω αυξημένης παραγωγής και ανησυχιών ότι η επιβράδυνση της οικονομίας θα μειώσει τη ζήτηση.
Οι χώρες του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν σήμερα στη Βιέννη, προκειμένου να καθορίσουν τα επίπεδα παραγωγής για το 2019, ενώ την επόμενη μέρα θα υπάρξει συνάντηση και με τη Ρωσία, ώστε να συζητηθούν επίσης πιθανές περικοπές στην παραγωγή.
Όπως αναφέρει σε σημείωμά της η τράπεζα ANZ, «οι αγορές πιστεύουν ότι η συμφωνία για περικοπές στην παραγωγή θα κυμανθούν στα 1 με 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης