Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η μετοχή «κομπάρσος» του ΧΑ με μετρημένες στα δάχτυλα πράξεις τα τελευταία χρόνια

tags :
Η μετοχή «κομπάρσος» του ΧΑ με μετρημένες στα δάχτυλα πράξεις τα τελευταία χρόνια
Μήπως θα έπρεπε οι βασικοί μέτοχοι να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αφαιρέσουν τη μετοχή από το ταμπλό;
Εντύπωση προκαλεί η παρουσία ή μάλλον η απουσία της μετοχής μίας συγκεκριμένης εισηγμένης κατά τα λοιπά εταιρείας του ΧΑ.
Η πορεία της στο ταμπλό είναι ανύπαρκτη τα τελευταία χρόνια με τις πράξεις να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Η εταιρεία αν και έχει κεφαλαιοποίηση 33,3 εκατ. ευρώ απέχει από τις συνεδριάσεις, ενώ και η πληροφόρηση προς το επενδυτικό κοινό περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα.
Φέτος έχει μόλις δύο πράξεις συνολικού όγκου 23 τεμάχια!
Η εταιρεία έχει υποχρεώσεις προς τράπεζες και τα επενδυτικά σχέδια που είχε ανακοινώσει ότι θα υλοποιούσε δεν προχώρησαν λόγω και της κρίσης.
Τον Μάρτιο του 2018 προέβη στην πώληση του κλάδου των φωτοβολταϊκών μαζί με το ακίνητο που βρίσκεται ο σταθμός 1,97MW στο Ταχύ Θηβών, προκειμένου να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της προς την Τράπεζα Πειραιώς.
Λόγω της πώλησης ο κύκλος εργασιών πλέον της εταιρείας είναι σχεδόν μηδενικός και τα EBITDA εμφάνισαν μικρή ζημιά στο εξάμηνο.
Η εταιρεία επιθυμούσε να αξιοποιήσει ακίνητο 830 στρεμμάτων στα Οινόφυτα αλλά και σε άλλο ένα ακίνητο 172 στρεμμάτων στη Βοιωτία.
Στα Οινόφυτα σχεδίαζε η εταιρεία να δημιουργήσει το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο στην Ελλάδα.
Στο δεύτερο έχει λάβει άδεια εγκατάστασης μονάδας διαλογής, υποσυσκευασίας και διακίνησης προϊόντων ανακύκλωσης και αναζητεί επενδυτές για να αξιοποιήσει την άδεια.
Η καθαρή της θέση είναι στα 19,2 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 16,4 εκατ. ευρώ.
Λόγω της πώλησης είχε ταμειακά διαθέσιμα 752 χιλ. ευρώ.
Πρόκειται για την εισηγμένη ΕΛΒΙΕΜΕΚ όπου οι βασικοί μέτοχοι ελέγχουν ποσοστό 89,64% (τρεις μέτοχοι) που ίσως θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αφαιρέσουν τη μετοχή από το ΧΑ, εφόσον δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης