Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρούν οι αγορές της Ασίας με το «βλέμμα» στις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας - Στο 1,91% και τις 21.501,62 μονάδες ο Nikkei

tags :
Υποχωρούν οι αγορές της Ασίας με το «βλέμμα» στις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας - Στο 1,91% και τις 21.501,62 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -1,68% στις 2.605,18 μονάδες
Νέα πτώση σημείωσαν σήμερα Πέμπτη (6/12) οι αγορές της Ασίας, δεχόμενες πιέσεις από την είδηση της σύλλυψης της οικονομικής διευθύντριας της Huawei, Meng Wanzhou, η οποία θα μπορούσε να εκτροχιάσει την πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες Κίνας και ΗΠΑ.
Οι αρχές του Καναδά συνέλαβαν το περασμένο Σάββατο (1/12) την CFO της Huawei κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, με την κατηγορία της παραβίασης των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν, με την είδηση να γίνεται γνωστή τις τελευταίες ώρες.
«Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ασία μετά τις αναφορές ότι ο Καναδάς συνέβαλε τη CFO της Huawei, η οποία είναι ανιμέτωπη με έκδοση στις ΗΠΑ για φερόμενη παραβίαση των κυρώσεων του Ιράν», σχολίασε ο επικεφαλής συναλλαγών της Oanda, Stephen Innes, προσθέτοντας ότι «αυτή η είδηση είναι αρκετά σημαντική, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους συμμάχους της να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τόν εξοπλισμό της Huawei εξαιτίας φόβων για την ασφάλεια, και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου».
Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με σημαντικές απώλειες της τάξεως του -2,47% στις 26.131,22 μονάδες, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να ηγούνται της σχετικής πτώσης.
Η μετοχή της Tencent κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του -5,23% ενώ παρόμοια πτώση σημείωσαν και οι μετοχές των AAC και Sunny Optical, και συγκεκριμένα στο -5,59% και -5,47% αντίστοιχα.
Σε ότι αφροά την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά -1,68% στις 2.605,18 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη είναι η πτώση για τον δείκτη Shenzhen Composite, και συγκεκριμένα στο -2,17% και τις 1.350,75 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο -1,91% και τις 21.501,62 μονάδες, με τις μετοχές των Nintendo και SoftBank να υποχωρούν κατά -4,09% και -4,93% αντίστοιχα, με την ενίσχυση του γεν κατά +0,20% έναντι του αμερικανικού δολαρίου να έχει επίσης συμβολή στη σχετική πτώση.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης KOPSI έκλεισε στο -1,55%, με τη μετοχή της Samsung να υποχωρεί κατά -2,29%, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με «βουτιά» της τάξεως του -2,34% στις 9.684,72 μονάδες.
Παράλληλα, οι αγορές στην περιοχή της Ωκεανίας έκλεισαν με μικρότερες απώλειες σε σχέση με την Ασία, καθώς ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε κατά -0,19% στις 5.657,70 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P/NZX 50 στη Νέα Ζηλανδία έκλεισε στο -0,27% και τις 8.758,22 μονάδες.
Πτώση καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνάντηση των χωρών του ΟΠΕΚ εντός της ημέρας, κατά την οποία αναμένεται να υπάρξει μείωση της παραγωγής τον ερχόμενο έτος.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,76% στα 61,09 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά -0,96% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 52,38 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τη βρετανική τράπεζα Barclays οι επενδυτες διατηρούν χαμηλότερες προσδοκίες αναφορικά με την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας για το 2019, εκτιμώντας ότι το ερχόμενο έτος θα έχει υψηλότερη μεταβλητότητα.
«Η παγκόσμια οικονομία θα καταγράψει επιβράδυνση κατά τα επόμενα τρίμηνα», αναφέρει στο σημείωμά της η βρετανική τράπεζα, διευκρινίζοντας ωσςτόσο ότι πως «ούτε μία σημαντική οικονομία δε βρίσκεται κοντά στην ύφεση».
Από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό έχουν απωλέσει περίπου το 30% της αξίας τους, εν μέσω αυξημένης παραγωγής και ανησυχιών ότι η επιβράδυνση της οικονομίας θα μειώσει τη ζήτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης