Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Απώλειες με περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Απώλειες με περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον
ΑΓΟΡΑ: Πτωτικά ξεκίνησε με χαμηλό όγκο λόγω και του κλίματος που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού. Υψηλή αναμένεται η μεταβλητότητα αφού βλέπουμε και το τι γίνεται καθημερινά στο εξωτερικό. Μία ράλι, μία ξεπούλημα.

Πιέζονται τράπεζες και ΔΕΗ με τη Eurobank να έχει πάλι υψηλό όγκο συναλλαγών. Ο γενικός δείκτης παίζει κοντά στις 650 μονάδες. Ελάχιστες μετοχές ξεχωρίζουν λόγω θετικού προσήμου.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Βγαίνει ο άλλος στο άνοιγμα και πουλάει μία μετοχή στο -10% ή αγοράζει μία στο +10% και κάθονται οι αρμόδιοι και τον κοιτάνε. Και ποιος είναι αυτός που περνάει την εντολή στο σύστημα;

Δηλαδή τέτοια βιασύνη είχε να ξυπνήσει το πρωί να πουλήσει 1 κομμάτι σε μία εισηγμένη και να πάρει μερικά σεντς; Μας δουλεύουν οι αρμόδιοι που εποπτεύουν την αγορά; Δεν τα βλέπουν; Δεν είναι χειραγώγηση αυτό;

Και το 1 τεμάχιο είναι το ίδιο με τα 2 ή τα 5. Σιγά τη διαφορά. Πήγε στο ξεκίνημα για παράδειγμα κάποιος και πούλησε 5 τεμάχια στη Σελόντα στα 0,0420 ευρώ ή στο -12,50% για να πάρει 0,21 ευρώ!

Σήμερα ήταν η Σελόντα, χθες ήταν άλλη μετοχή και αύριο θα είναι άλλη. Οι παλιότεροι μάλλον ήξεραν περισσότερα όταν είχαν πίνακα ρεταλίων, ώστε η πώληση μίας ή δύο μετοχών να μην επηρεάζει την τιμή. Μήπως να το δουν οι αρμόδιοι;

Ή έστω τα ρετάλια να μην μπορούν να πωλούνται ελεύθερα σε όποια τιμή θέλει κάποιος που για τους δικούς του λόγους επιθυμεί να δει μια μετοχή στο άνοιγμα στο limit down ή με μεγάλες απώλειες. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για όσους αγοράζουν μία μετοχή στο limit up.

ΣΕΛΟΝΤΑ: Αφού την άνοιξαν με ρετάλια, έκανε 58 χιλ. τεμάχια στο -8,33%. Ο τζίρος βέβαια των τεμαχίων αυτών αντιστοιχεί σε 2,5 χιλ. ευρώ. Η αποτίμηση είναι στα 10,8 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Ενισχύεται περίπου 2% με όγκο 56 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 81,6 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Μαζί με τις τράπεζες έχει τις μεγαλύτερες απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Έχει κάνει 25 χιλ. τεμάχια όγκο και βρίσκεται στα 1,37 ευρώ (-2,84%). Αποτίμηση 317 εκατ. ευρώ.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: Μετά από 30 λεπτά συνεδρίασης μόλις 53 μετοχές έχουν κάνει πράξη. Δηλαδή η αγορά είχε δυο-τρεις συνεδριάσεις με ενδιαφέρον και πάει να ξαναγυρίσει στα γνωστά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης