Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,3% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2018

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,3% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2018
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας υποχώρησαν κατά -2,7%
Οριακή άνοδο σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 2018, σε μηναιία βάση, σύμφωνα με τα σημερινά (6/12) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι συνολικές παραγγελίες του μεταποιητικού κλάδου ενισχύθηκαν κατά +0,3% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες θα παραμείνουν αμετάβλητες.
Παρά το γεγονός ότι οι εγχώριες παραγγελίες υποχώρησαν κατά -3,2% σε μηνιαία βάση, οι αντίστοιχες παραγγελίες από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης κατέγραψαν «άλμα» της τάξεως του +7,3%, καταδεικνύοντας μία ανάκαμψη επενδύσεων στην ενιαία νομισματική ένωση.
Σε ότι αφορά τη ζήτηση από τις χώρες εκτός της Ευρωζώνης, σημείωθηκε μηνιαία άνοδος της τάξεως του +0,3%, ενώ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Υπουργείο Οικονομικών σχολίασε ότι τα προσωρινά προβλήματα που είχαν προκύψει από τους ελέγχους των επιβατικών οχημάτων έχουν αρχίσει σταδιακά να επιλύονται.
Επιπλέον, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήαν του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας υποχώρησαν κατά -2,7% με την πτώση ωστόσο να είναι μικρότερη σε σύγκριση με το -3,1% που ανέμεναν οι αναλυτές.
Σύμφωνα με την Destatis, ο τομέας των ενδιάμεσων αγαθών είχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην αύξηση του δείκτη, καθώς σημειώθηκε μηνιαία άνοδος της τάξεως του +0,8%, ενώ ο τομέας των κεφαλαιουχικών αγαθών ενισχύθηκε κατά +0,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης