Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Ο Καναδάς και οι ΗΠΑ δεν έχουν διευκρινίσει τους λόγους σύλληψης της Meng Wanzhou (Huawei)

ΥΠΕΞ Κίνας: Ο Καναδάς και οι ΗΠΑ δεν έχουν διευκρινίσει τους λόγους σύλληψης της Meng Wanzhou (Huawei)
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε την απελευθέρωση της οικονομικής διευθύντριας της Huawei
Την άμεση διευκρίνηση των λόγων σύλληψης της οικονομικής διευθύντριας της Huawei, Meng Wanzhou, ζήτησε από τον Καναδά και τις ΗΠΑ, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, καθώς όπως ισχυρίζεται οι σχετικοί λόγοι δεν έχουν γίνει γνωστοί.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Geng Shuang, μέσω της τακτικής ενημέρωσης που πραγματοποιεί, δήλωσε ότι ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν διευκρινήσει ακόμα το λόγο για τη σύλληψη της κόρης του ιδρυτή της Huawei, με το σχετικό περιστατικό να λαμβάνει χώρα μόλις λίγες ώρες μετά την επίτευξη της εμπορικής ανακωχής μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.
Μάλιστα, ο Geng Shuang, κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτίες να δημοσιοποιήσουν τις κατηγορίες που υπάρχουν εις βάρος της οικονομικής διευθύντριας της Huawei, καθώς η Ουάσιγκτον έχει ζητήση από τον Καναδά την έκδοση της Meng Wanzhou.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι το κινεζικό προξενείο στον Καναδά παρέχει μέχρι στιγμής βοήθεια στην κα Meng.
Η σύλληψη της Meng Wanzhou έλαβε χώρα τον περασμένο Σάββατο στο Βανκούβερ, με την κινεζική πρεσβεία στην Οτάβα να χαρακτηρίζει τη σχετική σύλληψη ως «αδίκημα» και να ισχυρίζεται ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα της οικονομικής διευθύντριας της Huawei.
Από την πλευρά της, η εταιρεία δήλωσε ότι «έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες σχετικά με τις κατηγορίες και δεν έχουμε επίγνωση οποιασδήποτε ατασθαλίας από την κα Meng».
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του καναδικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ian McLeod, τόνισε ότι η ίδια η κα Meng ζήτησε να μη δημοσιευθούν οι πληροφορίες που σχετίζονται με τις κατηγορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης