Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σ. Αραβία: Θα εξετάσουμε όλα τι πιθανά σενάρια κατά τη συνεδρίαση ΟΠΕΚ - Υπάρχει ήδη μείωση της παραγωγής

Σ. Αραβία: Θα εξετάσουμε όλα τι πιθανά σενάρια κατά τη συνεδρίαση ΟΠΕΚ - Υπάρχει ήδη μείωση της παραγωγής
Η πλευρά της Σαουδικής Αραβίας τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί συμφωνία εάν δεν υπάρχει συναίνεση από όλες τις χώρες
Την αντίθεσή της απέναντι στην εξαίρεση του Ιράν από μία ενεδεχόμενη συμφωνία κατά τη σημερινή (6/12) συνεδρίαση του ΟΠΕΚ, εξέφρασε η πλευρά της Σαουδικής Αραβίας, τονίζοντας πως απαιτείται η συμμετοχή όλων των χωρών προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.
Ειδικότερα, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, τόνισε ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ+ εξετάζουν ακόμα όλες τις διαθέσιμες επιλογές, συμπεριλαμβανομένης και της διατήρησης της παραγωγής στα τρέχοντα επίπεδα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μία πτώση στην παραγωγή του ΟΠΕΚ+ κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως θα ήταν αρκετή ώστε να σταθεροποιήσει την αγορά πετρελαίου, διευκιρνίζοντας ωστόσο ότι δε θα επιτευχθεί συμφωνία εκτός εάν όλα τα μέλη του ΟΠΕΚ και οι παραγωγοί εκτός ΟΠΕΚ που συμμετέχουν στη συνάντηση είναι σύμφωνοι με τις προτεινόμενες περικοπές.
«Εάν κάποια χώρα αρνείται να μειώσει την παραγωγή της τώρα, οι άλλοι εξαγωγείς θα περιμένουν μέχρι όλοι να συμφωνήσου να υιοθετήσουν τις περικοπές στην παραγωγή», δήλωσε ο Σαουδάραβας υπουργός, προσθέτοντας πως «αρκετά μέλη» του Ιργανισμού παρουσιάζουν ήδη μείωση στην παραγωγή τους.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι εθελοντικές περικοπές στην παραγωγή θα μπορούσαν να ήταν «μικρότερες», καθώς και ότι «οι γεωλογικοί και άλλοι παράγοντες» συνεχίζουν να συμβάλλουν στην επιστροφή της ισορροπίας στην αγορά.
Ερωτηθείς για το αίτημα του Αμερικανικού προέδρου, Donald Trump, προς τον ΟΠΕΚ να μειώσει τα επίπεδα εκεμτάλλευσης, ο Khalid al-Falih δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ θα «λάβει υπόψην τη συνεισφορά του», μαζί με τις συνολικές ανάγκες των καταναλωτών.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση μεταξύ των παραγωγών πετρελαίου του ΟΠΕΚ+, όπου συμμετέχει και η Ρωσία, αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή (7/12).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης