Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Δεν πρόκειται να μειώσουμε την παραγωγή πετρελαίου όσο παραμένουν σε ισχύ οι αμερικανικές κυρώσεις

Ιράν: Δεν πρόκειται να μειώσουμε την παραγωγή πετρελαίου όσο παραμένουν σε ισχύ οι αμερικανικές κυρώσεις
Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν επέκρινε τις προσπάθειες των ΗΠΑ να επηρεάσουν τις υπόλοιπες χώρες του ΟΠΕΚ
Οξύτατη κριτική απέναντι στις ΗΠΑ άσκησε το Ιράν ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί να ασκήσει πίεση στις χώρες του Οργανισμού να μην μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου.
Ειδικότερα, ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Bijan Zanganeh, δήλωσε ότι «δεν είναι δίκαιο» να περιμένουν οι υπόλοιπες χώρες από το Ιράν να μειώσει την παραγωγή του, από τη στιγμή που δεν έχει προχωρήσει σε κάποια αύξηση τους τελευταίους μήνες, ενώ πρόσθεσε ότι οι χώρες που προκάλεσα την «κατάρρευση» της αγοράς με την άντληση υπερβολικού πετρελαίου θα πρέπει να είναι αυτές που θα εφαρμόσουν τον περιορισμό στην παραγωγή.
Παράλληλα, ο ίδιος διατύπωσε τη θέση ότι το Ιράν δεν πρόκειται να μειώσουν την παραγωγή του ούτε κατά ένα βαρέλι, όσο παραμένουν σε ισχύ οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.
Ο κ. Zanganeh επέκρινε επίσης την Ουάσιγκτον για το γεγονός ότι έστειλε εκπροσώπους στην εκδήλωση του ΟΠΕΚ με στόχο να επηρεάσει ορισμένους παραγωγούς, ενώ επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μόνο εάν επιθυμούν να ενταχθούν στον ΟΠΕΚ.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, τόνισε ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κάποια συμφωνία εάν δεν ταχθούν υπέρ όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένου και του Ιράν.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης