Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Στο χείλος της ύφεσης η Ιταλία - Έρχεται επιδείνωση στα ομόλογα

Capital Economics: Στο χείλος της ύφεσης η Ιταλία - Έρχεται επιδείνωση στα ομόλογα
Ανεξάρτητα από το αν η ιταλική οικονομία θα εισέλθει σε τεχνική ύφεση στο δ΄τρίμηνο του 2018, ο ρυθμός της ανάπτυξης παραμένει ξεκάαρα πολύ αδύναμος
Στο χείλος της ύφεσης βρίσκεται η ιταλική οικονομία, προειδοποιεί η Capital Economics, με τους αναλυτές να αναμένουν περαιτέρω αύξηση των αποδόσεων στα ιταλικά ομόλογα το 2019.
Όπως εξηγούν, μετά τη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας στο γ΄τρίμηνο του 2018, τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η οικονομία της Ιταλίας βρίσκεται κοντά στην ύφεση.
Ανεξάρτητα από το αν η ιταλική οικονομία θα εισέλθει σε τεχνική ύφεση στο δ΄τρίμηνο του 2018, ο ρυθμός της ανάπτυξης παραμένει ξεκάαρα πολύ αδύναμος.
Και αυτό έχει καταγραφεί πριν ακόμη αρχίσει η άνοδος στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων τον περασμένο Μάιο, γεγονός που οδήγησε σε σημαντική αύξηση του κόστους δανεισμού και στον ιδιωτικό τομέα.
Οι τελευταίες πληροφορίες περί πιθανού συμβιβασμού Ρώμης - Βρυξελλών, οδήγησαν σε βελτίωση της αγοράς ομολόγων.
Ωστόσο, η Capital Economics εκφράζει επιφυλάξεις σχετικά με την ικανότητα των αρχών να αναλάβουν δράση, προκειμένου να κατευνάσουν την ανησυχία των επενδυτών σχετικά με την οικονομία και τα δημοσιονομικά.
Ως εκ τούτου, αναμένεται άνοδος στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων και το 2019.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης