Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης: Δεν κάνω βήμα πίσω για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Είναι εγκληματική για την Ελλάδα

Λεβέντης: Δεν κάνω βήμα πίσω για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Είναι εγκληματική για την Ελλάδα
Ζητώ από τους πολίτες να ενισχύσουν την Ένωση Κεντρώων για να μπούμε φραγμός στα σχέδια των ισχυρών είπε ο κ.Λεβέντης
Την πρόθεση του να μην κάνει βήμα πίσω όσον αφορά την αντίθεση του στη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, ο οποίος την χαρακτήρισε εγκληματική για την Ελλάδα και κατάπτυστη.
Μιλώντας σε στελέχη του κόμματος του ο κ.Λεβέντης υπενθύμισε ότι εδώ και πάρα πολλούς μήνες είχε εκφράσει την άποψη ότι «και μόνο το όνομα «Μακεδονία» που παραδίδουμε στα Σκόπια αποτελεί την βάση για τις αλυτρωτικές διαθέσεις των γειτόνων μας».
«Δεν πρέπει να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από την Βουλή» είπε ο κ.Λεβέντης, ο οποίος αποκάλυψε ότι δέχθηκε πιέσεις από αξιωματούχους της ΕΕ και των ΗΠΑ να αλλάξει θέση και να ταυτιστεί με τη θέση της κυβέρνησης στο Σκοπιανό.
«Δεν θα κάνω ούτε βήμα πίσω στην υπόθεση της συμφωνίας των Πρεσπών και ζητώ από τους πολίτες να ενισχύσουν εκλογικά την Ένωση Κεντρώων έτσι ώστε να μπούμε φραγμός στα σχέδια των ισχυρών» υποστήριξε ο κ.Λεβέντης, επαναλαμβάνοντας ότι με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος όσοι υπέγραψαν την συγκεκριμένη συμφωνία θα λογοδοτήσουν και θα αναζητηθούν ευθύνες για τον Πρωθυπουργό και τον τότε Υπουργό Εξωτερικών.
Ο κ. Λεβέντης ζήτησε ακόμη να συνεδριάσει η Βουλή και να εγκρίνει ψήφισμα προς την Παγκόσμια Κοινότητα με το οποίο θα λέμε με βροντερή φωνή ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε την προδοσία της Μακεδονίας.
Όσον αφορά τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, ο κ. Λεβέντης στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία σε ΜΚΟ, μέσω της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους.
«Αυτό σημαίνει διωγμό της ορθοδοξίας» είπε ο κ.Λεβέντης, ο οποίος ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έστω και αυτή την στιγμή να ζητήσει συγνώμη από τον κλήρο γιατί διαφορετικά, όπως είπε, κινδυνεύει ακόμη και ο θρόνος του.
«Ο κλήρος έχει δώσει το αίμα του για την ελευθερία της πατρίδας και δεν μπορεί η ορθοδοξία να εξισώνεται με άλλα δόγματα όπως Ιεχωβάδες και Μορμόνους» τόνισε ο κ.Λεβέντης, ο οποίος κατέθεσε πρόταση και οικονομικό πλαίσιο για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
Συγκεκριμένα, μίλησε για ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στις επενδύσεις, στο νοικοκύρεμα του δημοσίου και την αποδοτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος ενώ επανέλαβε την πάγια θέση του για τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων και τον σχηματισμό μιας μεγάλης Οικουμενικής Κυβέρνησης για το καλό της χώρας ξεκαθαρίζοντας, ότι η Ένωση Κεντρώων θα στήριζε μια τέτοια Κυβέρνηση χωρίς ανταλλάγματα, υπουργικές καρέκλες και θέσεις εξουσίας.
Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι δεν είναι αξιόπιστες και προέβλεψε ότι η Ένωση Κεντρώων θα έχει τέτοια ποσοστά στις εκλογές που θα τρίβουν τα μάτια τους όσοι σήμερα δίνουν ποσοστά κάτω του 3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης