Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier: Διακυβεύεται το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου στην ψηφοφορία για το Brexit

Barnier: Διακυβεύεται το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου στην ψηφοφορία για το Brexit
Η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία απόσυρσης της Βρετανίας από την ΕΕ θα καθορίσει το μέλλον της χώρας, δήλωσε ο Michel Barnier
Η ψηφοφορία της επόμενης εβδομάδας στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία απόσυρσης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα καθορίσει το μέλλον της χώρας, δήλωσε σήμερα (6/12/2018) ο επικεφαλής διαπραγματευτής του μπλοκ για το Brexit, Michel Barnier, υπενθυμίζοντας σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι πρέπει να «αναλάβουν τις ευθύνες τους».
«Εάν δεν υπάρξει συνθήκη απόσυρσης, δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία για μεταβατική περίοδο, καμία βάση εμπιστοσύνης που χρειαζόμαστε με τους Βρετανούς σχετικά με τη μελλοντική σχέση», δήλωσε ο Barnier σε εκπρόσωπους από πόλεις και περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Barnier δήλωσε ότι το κλειδί τώρα είναι η επικύρωση της συνθήκης απόσυρσης που συμφωνήθηκε μεταξύ των Βρυξελλών και του Λονδίνου.
«Τώρα είναι η στιγμή για να αναλάβουν όλοι οι ευθύνες τους.
Γνωρίζετε ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα δώσει την ετυμηγορία του για το κείμενο αυτό και για τη μελλοντική σχέση τις επόμενες ημέρες.
Είναι μια ψηφοφορία στην οποία διακυβεύεται το μέλλον της χώρας τους», πρόσθεσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ.
Αναφερθείς στο λεγόμενο «backstop» -τη δικλείδα ασφαλείας για τα ιρλανδικά σύνορα- ο Barnier δήλωσε ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί απαραίτητα, τονίζοντας μάλιστα ότι η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει αυτό το μέτρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης