Σκουρλέτης: Ο κ. Μητσοτάκης ενθαρρύνει τους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους - Αυτός ο δρόμος είναι ολισθηρός

Σκουρλέτης: Ο κ. Μητσοτάκης ενθαρρύνει τους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους - Αυτός ο δρόμος είναι ολισθηρός
Ο Πάνος Σκουρλέτης σχολιάζει ότι η ΝΔ διολισθαίνει σε διχαστική λογική η οποία ενθαρρύνει την ακροδεξιά σε όλες τις εκφράσεις της
Σαφείς αιχμές κατά της ΝΔ για τη στάση της όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών άφησε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας ότι με τη στάση της ενθαρρύνει την ακροδεξιά σε όλες τις εκφράσεις της.
«Εμείς δεν μπορούμε, σε καμιά περίπτωση, να παρεκκλίνουμε ούτε από το πνεύμα ούτε από το γράμμα της συμφωνίας», ανέφερε ο κ. Πάνος Σκουρλέτης, στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Στηλιτεύοντας τις αντιδράσεις που προέκυψαν έπειτα από τις δηλώσεις Zoran Zaev , σημείωσε ότι «από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ενθαρρύνονται εθνικιστικοί κύκλοι» και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει πάρει ακόμη θέση ως προς το σύνθημα «Η δημοκρατία πρόδωσε τη Μακεδονία», ενώ, ταυτόχρονα, θέτει ο ίδιος μειονοτικό ζήτημα.
Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «ενώ η κυβέρνηση υιοθετεί και τηρεί αυτήν την εθνική στάση απέναντι στα θέματα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να θεωρεί ότι έχουν βάση τα όσα λέει ο Zaev και από την "πίσω πόρτα" να ανοίγει μειονοτικό θέμα, όπως έκανε προχθές με τις δηλώσεις του».
«Ο κ. Μητσοτάκης ενθαρρύνει τους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους της άλλης πλευράς όταν λέει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πατριώτες και λιγότερο πατριώτες, όταν μιλάει για την κυβέρνηση λέγοντας ότι εκχωρεί εθνική κυριαρχία.
Αυτός ο δρόμος είναι ολισθηρός.
Για να φτάσουμε τώρα να ακούγεται το σύνθημα -και να μην τοποθετείται ο κ. Μητσοτάκης- ότι η "Η δημοκρατία πρόδωσε τη Μακεδονία".
Απέναντι σ' αυτό δεν έχει πει τίποτα, λέξη, ο κ. Μητσοτάκης», παρατήρησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν περιμένω από τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βορίδη, οι οποίοι φλερτάρουν ανοιχτά με την ακροδεξιά, προέρχονται από την ακροδεξιά, να οριοθετηθούν απέναντι σε αυτήν τη λογική.
Το περιμένω όμως, από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Διότι η Νέα Δημοκρατία μετά το 1974 είχε μια διαφορετική παράδοση, μια διαφορετική στάση απέναντι στα εθνικά ζητήματα.
Δεν μπορεί τώρα να διολισθαίνει σε μια επικίνδυνη, διχαστική λογική, η οποία ενθαρρύνει την ακροδεξιά σε όλες τις εκφράσεις της» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS