Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Χαμένοι στη διγλωσσία του Λευκού Οίκου οι επενδυτές της Wall Street

tags :
Reuters: Χαμένοι στη διγλωσσία του Λευκού Οίκου οι επενδυτές της Wall Street
Το δίλημμα για τους επενδυτές της Wall Street είναι πόσο σοβαρά θα λάβουν σχόλια από τον Λευκό Οίκο
Οι φόβοι για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχουν προκαλέσει ένα νέο κύμα sell off στις διεθνείς αγορές, με την JP Morgan να "αντιστέκεται" στις λεκτικές ακροβασίες του προέδρου Donald Trump, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.
Σε σημείωμά της προς του πελάτες της, η JP Morgan ψέγει τον Trump για τα tweets ότι οι σχέσεις με την Κίνα προχωράνε ένα βήμα μπροστά.
"Δεν φαίνεται να συμφώνησαν σε τίποτα στο δείπνο", γράφει η JPMorgan, αναφερόμενη στο δείπνο μεταξύ Trump και Xi Jinping.
Η δυσπιστία από το γραφείο συναλλαγών της τράπεζας αναδεικνύει ένα ευρύτερο δίλημμα για τους επενδυτές της Wall Street: πόσο σοβαρά θα λάβουν σχόλια από τον Λευκό Οίκο.
Από τη μια πλευρά, οι traders έχουν από καιρό γνωρίσει ότι οι τολμηρές δηλώσεις του Προέδρου Trump δεν έχουν πάντα έρεισμα, καταργώντας τελικά την επίδρασή τους στις κινητές αξίες.
Από την άλλη πλευρά, η αστάθεια της αγοράς έχει αυξηθεί το 2018, εν μέρει λόγω σύγχυσης με τα σχόλια των αξιωματούχων της Ουάσιγκτον, καθιστώντας πιο δύσκολο να αγνοηθούν οι εξελίξεις.
"Είναι μια κρίση σχετικά με το ποιες ανακοινώσεις θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη", δήλωσε η Maria Vassalou, διαχειρίστρια χαρτοφυλακίου για την Perella Weinberg Partners.
"Αυτή η κατάσταση δημιουργεί σίγουρα περιττή μεταβλητότητα και επιπλοκές στην επενδυτική διαδικασία".
Δεν είναι μόνο ο Trump όμως.
Τα απροσδόκητα σχόλια από τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, όπως ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin και ο οικονομικός σύμβουλος Larry Kudlow, προκάλεσαν αναταραχή.
Με τις δηλώσεις του, ο Mnuchin έστειλε το δολάριο σε χαμηλά τριμήνου στα τέλη Ιανουαρίου, αφού ανέφερε ότι ένα ασθενέστερο νόμισμα ήταν "καλό για εμάς".
Μέσα σε λίγες ώρες, ο Trump φαίνεται να τον διέψευσε λέγοντας ότι τελικά ήθελε ένα ισχυρό δολάριο.
Όσο για τον Kudlow, στις 4 Απριλίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι πιθανό οι δασμοί των ΗΠΑ για τα κινεζικά βιομηχανικά προϊόντα να μην μπορούν ποτέ να τεθούν σε ισχύ και να είναι απλά μια διαπραγματευτική τακτική.
Οι μετοχές αυξήθηκαν μετά από τα σχόλια εκείνα.
Ωστόσο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών υποχώρησαν την επόμενη ημέρα, αφού ο Trump ανέφερε ότι είχε δώσει εντολή στους εμπορικούς υπαλλήλους των ΗΠΑ να εξετάσουν τη δασμολογική πολιτική με την Κίνα.
Ο Juan Gomez, επικεφαλής της εταιρείας Black Swan Quantitative Advisors, δήλωσε ότι έχει προσαρμόσει τα μοντέλα κατά τα τελευταία δύο χρόνια, προκειμένου να ενσωματώσει μεγαλύτερη προστασία έναντι της μεταβλητότητας της αγοράς, λόγω Trump.
Η Katina Stefanova, επικεφαλής της Marto Capital LP, δήλωσε ότι η εταιρεία της δημιούργησε ένα δείκτη τίτλων "Trumponomics" για να βοηθήσει στην αντιστάθμιση των χαρτοφυλακίων.
Η Stefanova δήλωσε ότι το κέρδος του αμοιβαίου κεφαλαίου φέτος, ήταν 7% το 2018 μέχρι τον Νοέμβριο, αλλά θα ήταν περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο χωρίς τον δείκτη, ο οποίος επικεντρώθηκε πρόσφατα στις επιπτώσεις των εμπορικών πολέμων.
Ο Daniel Lowen, πρόεδρος της εταιρείας Quantedge Capital USA, δήλωσε ότι οι αλγόριθμοι της εταιρείας δεν προσπαθούν να προβλέψουν τις κινήσεις της αγοράς από τις δηλώσεις της διοίκησης Trump.
"Δεν κάνουμε καμία προσπάθεια να ερμηνεύσουμε αυτό που διαβάζουμε στα νέα ως εισροή στις επενδυτικές αποφάσεις μας", δήλωσε ο Lowen.
Όποια και αν είναι η αντίδραση, οι επαγγελματίες επενδυτές δήλωσαν ότι η επίδραση του Λευκού Οίκου στις αγορές είναι δύσκολο να αποφευχθεί.
Οι τίτλοι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να κινούνται με βάση τις δηλώσεις που σχετίζονται με την εμπορική πολιτική των ΗΠΑ, τις μεταβολές των επιτοκίων και άλλα οικονομικά θέματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης