Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 10 ετών το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Οκτώβριο 2018, στα 55,5 δισ. δολ.

Σε υψηλό 10 ετών το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Οκτώβριο 2018, στα 55,5 δισ. δολ.
Σε υψηλό δέκα ετών «εκτοξεύθηκε» τον Οκτώβριο του 2018 το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, υποδηλώνοντας ότι οι δασμοί της κυβέρνησης Trump μάλλον δεν φέρνουν αποτέλεσμα
Σε υψηλό δέκα ετών «εκτοξεύθηκε» τον Οκτώβριο του 2018 το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, καθώς οι εξαγωγές σόγιας συνέχισαν να υποχωρούν και οι εισαγωγές καταναλωτικών αγαθών ανήλθαν σε επίπεδα - ρεκόρ, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι δασμοί της κυβέρνησης Trump μάλλον δεν φέρνουν αποτέλεσμα.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (6/12/2018) το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε κατά 1,7% στα 55,5 δισ. δολ. -το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008.
Ήταν ο πέμπτος συνεχόμενος μήνας που καταγράφεται αύξηση στο εμπορικό έλλειμμα.
Τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας μια διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος στα 54,6 δισ. δολ., αντί των 54 δισ. που είχαν αναφερθεί αρχικά.
Το εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα -που παρακολουθείται στενά λόγω του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου- «εκτοξεύτηκε» κατά 7,1% στο ιστορικό υψηλό των 43,1 δισ. δολ. τον Οκτώβριο.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση του εμπορικού ελλείμματος στα 55 δισ. δολ. για τον Οκτώβριο.
Προσαρμοσμένο στον πληθωρισμό, το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε στα 87,9 δισ. δολ. από 87,2 δισ. τον Σεπτέμβριο.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 0,1% στα 211 δισ. δολ., ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν αύξηση 0,2% και ανήλθαν στο ρεκόρ των 266,5 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης