Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Γιατί η ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές θα καθυστερήσει

Γιατί η ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές θα καθυστερήσει
Σε χαμηλό επτά ετών ο δείκτης Stoxx 600 Banks Index
Την άποψη ότι οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών θα αργήσουν αρκετά να ανακάμψουν ουσιαστικά, σημειώνουν σε ανάλυσή τους οι σχολιαστές του Bloomberg, Michael Msika και Jan-Patrick Barnert.
Όπως σημειώνουν το ποτήρι για τις αγορές είναι πλέον μισό-γεμάτο, καθώς οι μακροοικονομικοί δείκτες της Ευρώπης υποδεικνύουν ότι η οικονομία βρίσκεται σε καθοδική πορεία, ενώ ο κλάδος τον οποίο φαίνεται να μην… συμπαθούν καθόλου οι επενδυτές είναι ο τραπεζικός.
Ο δείκτης Stoxx 600 Banks Index, παραμένει ένας από τους πιο αδύναμους, έχοντας σημειώσει πτώση 23% από την αρχή του 2018, δηλαδή τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση από το 2011 έως και σήμερα.
https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/stoxx%20600%20banks%2012.6.jpg?itok=F3kFuyBQ
Η αναταραχή στην Ιταλία και η αβεβαιότητα για το Brexit αποτελούν τους δύο βασικούς λόγους για την πρώτη των ευρωπαϊκών τραπεζικών μετοχών, ενώ αυτό που θα τις στήριζε, δηλαδή μία αύξηση επιτοκίων, δεν αναμένεται στο άμεσο μέλλον.
Σύμφωνα, παράλληλα, με την έκθεση Global Economic Outlook της Fitch, η πτωτικές τάσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία θα αναγκάσουν την ΕΚΤ να καθυστερήσει μία αύξηση επιτοκίων τουλάχιστον μέχρι το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης