Ο Καμμένος ανοίγει… λογαριασμό για αγορά φρεγατών: Καλώ πολίτες και εφοπλιστές από το υστέρημα τους να ενισχύσουν το Πολεμικό Ναυτικό

Ο Καμμένος ανοίγει… λογαριασμό για αγορά φρεγατών: Καλώ πολίτες και εφοπλιστές από το υστέρημα τους να ενισχύσουν το Πολεμικό Ναυτικό
«Τα πολεμικά πλοία και το δυναμικό της εμπορικής ναυτιλίας αποτελούν το αδιαμφισβήτητο συγκριτικό και στρατηγικό πλεονέκτημα της χώρας» υποστήριξε ο κ. Καμμένος
Το άνοιγμα ειδικού λογαριασμού -από το 2019- για την αγορά νέων φρεγατών προανήγγειλε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, καλώντας τους Έλληνες εφοπλιστές και πολίτες να συνεισφέρουν από το υστέρημα τους.
«Τώρα όμως έχουμε την ανάγκη των μεγάλων δωρητών και ευεργετών της πατρίδος.
Καλώ τους Έλληνες εφοπλιστές και όλους τους Έλληνες πολίτες από το υστέρημα τους από την 1/1 του 2019 που θα ανοίξει λογαριασμός για την ενίσχυση του στόλου για την απόκτηση νέων φρεγατών και ναυαρχίδων να βοηθήσουν την εθνική προσπάθεια.
Να θυμηθούν το παράδειγμα του Αβέρωφ και όλων των μεγάλων ευεργετών.
Πρώτος θα καταθέσω το μισθό μου σε αυτή την προσπάθεια» είπε ο κ. Καμμένος στην ομιλία του για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου.

Μήνυμα περί εθνικής κυριαρχίας

Εξάλλου, ο κ. Καμμένος έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω όσον αφορά την εθνική της κυριαρχία.
«Το έθνος ήρθε η ώρα πλέον να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν και βεβαίως θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο του ελληνικού λαού ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό όσο αναφορά την εδαφική μας κυριαρχία.
Δεν πρόκειται ποτέ να υποσταλούν οι σημαίες του Πολεμικού Ναυτικού» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «ο ελληνικός λαός έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανος για το Πολεμικό Ναυτικό που ήταν είναι και θα είναι αντάξιο των προσδοκιών του ελληνισμού και ειδικά στην σημερινή εποχή που μεγιστοποιείται η σημασία του ελληνικού γεωπολιτικού χώρου» ενώ επεσήμανε και τη συνεισφορά της εμπορικής ναυτιλίας «που είναι παρούσα σε όλες τις θάλασσες της γης και είναι συνυφασμένη όχι μόνο με την ιστορία μας αλλά και την ευημερία, την ασφάλεια και την ύπαρξη μας ως έθνος».
«Ακρογωνιαίος λίθος της διαμόρφωσης της στρατηγικής της Ελλάδας είναι τα πολεμικά της πλοία και το δυναμικό της εμπορικής της ναυτιλίας καθώς αποτελούν το αδιαμφισβήτητο συγκριτικό και στρατηγικό πλεονέκτημα της χώρας» τόνισε ο υπουργός.
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε, ακόμα, στην ανάδειξη της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου μέσω συνεργασιών με την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σημειώνοντας πως: «Η αναγωγή της χώρας μας σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο και παραγωγό ενέργειας σε συνεργασία με τους παραπάνω εταίρους θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό της ανάπτυξης της οικονομίας μας και μας υποχρεώνει να διατηρούμε ισχυρό πολεμικό ναυτικό για την εξασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και την κατοχύρωση της ασφαλείας της περιοχής».
Παράλληλα, ο ΥΕΘΑ τόνισε πως πολύ σύντομα η ευθύνη περιοχής του Πολεμικού Ναυτικού θα αυξηθεί σημαντικά και μαζί με αυτή θα αυξηθούν και οι υλικές του ανάγκες.
Για το λόγο αυτό το 2019 θα ξεκινήσει η μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης του στόλου του Π.Ν. δήλωσε ο κ. Καμμένος σημειώνοντας πως το κράτος θα δώσει ότι περισσότερο μπορέσει.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS