Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ψύχραιμη στάση, κράτησε τις 650 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ψύχραιμη στάση, κράτησε τις 650 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Σχετικά ψύχραιμη με δεδομένο το «χώσιμο» που έπεφτε στις ξένες αγορές. Κυρίως είδαμε και μία ωριμότητα στις τραπεζικές μετοχές, ενώ άλλα βαριά χαρτιά έβαλαν πλάτη. Ο τζίρος δεν ήταν υψηλός, αλλά θα μπορούσε να ήταν και χειρότερος, οπότε ευχαριστημένοι είμαστε.

Το θετικό είναι πως η αγορά δείχνει διαθέσεις να παραμείνει πάνω από τις 650 μονάδες και αν τα καταφέρει θα μπορούσαμε να δούμε ένα year end rally, έτσι για να γίνει μία ωραιοποίηση των αποτιμήσεων. Σε κάθε περίπτωση τα καλά χαρτιά δεν έχουν ανάγκη από τέτοιες κινήσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Ανύπαρκτες. Κοιτάς το δικτυακό τόπο της οργανωμένης αγοράς και βλέπεις πέντε ανακοινώσεις για αγορά ιδίων μετοχών, δύο για τις αγορές αυτών που έχουν καταθέσει δημόσιες προτάσεις, μία για γενική συνέλευση, μία για συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου και πάει λέγοντας.

Εννεάμηνο αν θέλουν ανακοινώνουν, παρουσιάσεις αν θέλουν κάνουν και γενικότερα δεν υπάρχει κάτι να βοηθήσει την αγορά. Χρειάζεται καλύτερο μίγμα ειδήσεων, προκειμένου να αφυπνιστούν και κάποια άλλα χαρτάκια.

ΕΛΠΕ: Σταθεροποιητικά σχεδόν αλλά με καλούς αγοραστές. Μετά από σημαντική άνοδο το χαρτί δεν διορθώνει και κινείται οριακά υψηλότερα κοιτάζοντας τα 8 ευρώ. Ο όγκος στις 191 χιλ. τεμάχια.

ΛΑΜΔΑ: Υψηλό και σήμερα στα 6,18 ευρώ και κλείσιμο στα 6,10 ευρώ με όγκο 103 χιλ. τεμάχια. Κάποια στιγμή θα πρέπει να περάσει ξανά πάνω από τα 6,20 ευρώ, για να μην έχουμε πάλι πισωγυρίσματα.

ΤΕΝΕΡΓ: Στα 6 ευρώ το κλείσιμο με μικρές απώλειες και όγκο 93 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 683 εκατ. ευρώ. Πιστεύουμε ότι η σύγκριση με την Άνεμος βγάζει νικήτρια τη μικρότερη σε μέγεθος εταιρεία, εκτός και αν δούμε και στην Τενέργα καμία καλή διόρθωση.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Η ανακοίνωση της αύξησης κεφαλαίου και η εξαγορά βελτίωσε την εμπορευσιμότητα της μετοχής. Μάλιστα μετά την πτώση των πρώτων ημερών ακολούθησε άνοδος.

Πλέον έχει αποτίμηση 11,1 εκατ. ευρώ μετά το σημερινό 8,77%. Ο όγκος στις 21 χιλ. τεμάχια και η τιμή στα 0,9550 ευρώ. Η στήλη είναι υπέρ των αυξήσεων γενικά όταν τα χρήματα πηγαίνουν στη βελτίωση του ισολογισμού ή σε μεγέθυνση. Απλά, εδώ θα θέλαμε λογιστική κατάσταση της υπό εξαγοράς εταιρείας.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ: Υπάρχουν πολλές εισηγμένες με καλό business αλλά υψηλό δανεισμό που τρώει τα κέρδη των μετόχων. Το θέμα είναι ότι δεν καίει μόνο τα κέρδη, αλλά δεν βλέπουμε και σε κάποιες περιπτώσεις δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων.

Δηλαδή αν λήξει πρέπει να ανανεωθεί, αλλιώς τι; Επομένως μία αύξηση κεφαλαίου με παράλληλη προοπτική κουρέματος από τις τράπεζες, θα ήταν ευεργετική για κάποιες εισηγμένες που έχουν καλές πωλήσεις, αλλά στις ταμειακές ροές υστερούν.

Γι΄αυτό και η προτίμηση της στήλης στις αδάνειστες, με καλά περιουσιακά στοιχεία, υψηλή καθαρή θέση και προοπτικές έστω και αν αυτές στην παρούσα χρονική συγκυρία δεν είναι μεγάλες.

MODA BAGNO: Δεν υπάρχει κάποιος να «λυπηθεί» αυτόν τον επενδυτή που επί μήνες προσπαθεί να πουλήσει 26 χιλ. τεμάχια και δεν υπάρχει ένας αγοραστής; Η μετοχή έχει να κάνει πράξη από 10 Απριλίου 2018, ενώ όλη τη χρονιά έχει συνολικό όγκο 216 τεμάχια!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης