Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πώς εξελίχθηκε το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ και της Ρωσίας από το 1950

tags :
Πώς εξελίχθηκε το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ και της Ρωσίας από το 1950

Πώς εξελίχθηκε το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ και της Ρωσίας από το 1950
Η κατάσχεση τριών πλοίων του ουκρανικού ναυτικού αναμενόταν να ήταν το κυρίαρχο θέμα στη  συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Όμως, όπως σημειώνει ο Niall McCarty του Statista, το θέμα των πυρηνικών όπλων κυριάρχησε στον κατάλογο θεμάτων με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ M. Pompeo, που σχεδίαζε να υποστηρίξει την υποστήριξη μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ για τον ισχυρισμό ότι η Ρωσία παραβίασε τη Συνθήκη για τις πυρηνικές δυνάμεις).
Τον Οκτώβριο, ο Πρόεδρος Trump ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τη συνθήκη των πυρηνικών όπλων λόγω της έλλειψης συμμόρφωσης της Ρωσίας.
Αυτά τα νέα δημιούργησαν ανησυχία στην Ευρώπη, όπου το ΝΑΤΟ έχει πιστώσει τη Συνθήκη INF ως κρίσιμη για την εξασφάλιση της ασφάλειας τα τελευταία 30 χρόνια.
Η συμφωνία αυτή εξάλειψε όλους τους πυρηνικούς και συμβατικούς πυραύλους βραχείας και μέσης εμβέλειας.
Παρόλο που ο Trump ανακοίνωσε ότι οι Η.Π.Α. θα αποσυρθούν, έχουν ανακύψει ερωτήσεις σχετικά με το αν μπορεί πραγματικά να απομακρύνει τη χώρα από συμφωνίες που έχουν εγκριθεί από τη Γερουσία χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.
Παρά την αβεβαιότητα που περιβάλλει τη μοίρα της Συνθήκης INF, ένας ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να «μείνουν σε συγχρονισμό» με τους ευρωπαίους συμμάχους της.
Αφού ο Trump έδειξε σαφώς τις προθέσεις του τον Οκτώβριο, οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στην πιο σοβαρή κρίση ελέγχου των εξοπλισμών από τη δεκαετία του 1980.
Οι ακόλουθες πληροφορίες που χρησιμοποιεί η ομοσπονδία των Αμερικανών επιστημόνων δείχνουν ότι αυτές οι προειδοποιήσεις δεν είναι αβάσιμες.
Παρέχει μια επισκόπηση των αμερικανικών και σοβιετικών / ρωσικών πυρηνικών οπλοστασίων από τη δεκαετία του 1950.
Συνθήκες όπως αυτή που υπεγράφη το 1987 έχουν αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για τη μείωση του αριθμού των πυρηνικών όπλων που ελέγχονται από τους Αμερικανούς και τους Ρώσους.
 
Infographic: How U.S. And Russian Nuclear Arsenals Evolved | Statista


Θα βρείτε περισσότερα infographics στο Statista

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης