Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Υποβαθμίζεται σε «Β3» ο κολοσσιαίος τουρκικός όμιλος Dogus Holding

Moody's: Υποβαθμίζεται σε «Β3» ο κολοσσιαίος τουρκικός όμιλος Dogus Holding
Υποβαθμίζεται η Dogus Holding από τη Moody's
Σε «Β3» -από Β1- υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Dogus Holding η Moody's Investors Service, διατηρώντας, μάλιστα, υπό επιτήρηση για περαιτέρω υποβάθμιση τις αξιολογήσεις του κολοσσιαίου τουρκικού ομίλου.
Ο αμερικανικός οίκος επικαλείται την αποδυνάμωση της ρευστότητας, δεδομένων των καθυστερήσεων στην προγραμματισμένη αναχρηματοδότηση, αλλά και την πρόβλεψη ότι η εξυπηρέτηση του οφειλόμενου χρέους από το τέταρτο τρίμηνο του 2019 εξαρτάται από την έγκαιρη διάθεση περιουσιακών στοιχείων.
Η Dogus Holding αντιμετωπίζει σημαντικές ανάγκες αναχρηματοδότησης του χρέους που λήγει στους επόμενους 24 μήνες, ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ, επισημαίνεται.
«Η Moody's κατανοεί ότι οι διαπραγματεύσεις για τη νέα αναχρηματοδότηση ύψους 2,3 δισεκ. ευρώ χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο από τον αναμενόμενο, λόγω του αριθμού των εμπλεκομένων μερών και της πολυπλοκότητας.
Βέβαια, η Moody's αναγνωρίζει τη βούληση και την ικανότητα της διοίκησης να πωλήσει περιουσιακά στοιχεία κατά τη διάρκεια του 2018 (κυρίως εκτός Τουρκίας), όπως αποδεικνύεται από τις ανακοινωθείσες συνολικές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ύψους 632 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 327 εκατ. ευρώ έχουν ολοκληρωθεί», σχολιάζεται.
Ο όμιλος Dogus είναι ένας από τους τρεις μεγαλύτερους ομίλους ιδιωτικών εταιρειών στην Τουρκία, με χαρτοφυλάκιο 250 εταιρειών σε βιομηχανικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Τουρκίας, της Garanti, καθώς και τις αντιπροσωπείες Porsche, Audi, Volkswagen, καταστήματα λιανικής και τροφίμων, κατασκευαστικές εταιρείες και τουριστικές επιχειρήσεις.
Διαθέτει, επίσης, σημαντικά συμφέροντα σε μέσα ενημέρωσης, μέσω του ομίλου Doğuş Yayın.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης