Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σταθερό το outlook για τις τράπεζες Ασίας-Ειρηνικού – Αυξάνονται οι κίνδυνοι

Moody's: Σταθερό το outlook για τις τράπεζες Ασίας-Ειρηνικού – Αυξάνονται οι κίνδυνοι
Σταθερό το outlook για τις τράπεζες Ασίας-Ειρηνικού από τη Moody's
Σε σταθερές όρισε τις προοπτικές (outlook) επαναξιολόγησης των τραπεζών της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού (APAC) η Moody's Investors Service, επικαλούμενη το ικανοποιητικό επίπεδο αποθεματικών και το υγιές λειτουργικό περιβάλλον.
Επιπλέον, η κρατική στήριξη προς τις τράπεζες θα παραμείνει ισχυρή, αν και το Χονγκ Κονγκ εξακολουθεί να αποτελεί εξαίρεσηυπογραμμίζεται.
Ωστόσο, ο αμερικανικός οίκος προειδοποιεί πως οι τράπεζες της ΑPAC θα αντιμετωπίσουν δυσκολότερες οικονομικές συνθήκες το 2019.
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η αύξηση του ΑΕΠ στην περιοχή έχει κορυφωθεί και θα μετριαστεί, παράλληλα με περαιτέρω επιβράδυνση της πιστωτικής επέκτασης, ενώ η εμπορική σύγκρουση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ θέτει σε κίνδυνο τις τράπεζες.
Η μόχλευση του ιδιωτικού τομέα παραμένει υψηλή σε πολλές οικονομίες της APAC, εκθέτοντας τις τράπεζες σε κίνδυνο απομείωσης της ποιότητας του ενεργητικού, καθώς τα επιτόκια συνεχίζουν να αυξάνονται.
«Οι τράπεζες παραμένουν, επίσης, εκτεθειμένες σε κινδύνους που σχετίζονται με την αγορά ακινήτων.
Τα δάνεια για επενδύσεις σε ακίνητα αντιπροσωπεύουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις τράπεζες στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Κορέα και τη Μαλαισία.
Συνολικά, οι τράπεζες θα έχουν επαρκή αποθέματα ασφαλείας ενάντια στους αυξανόμενους κινδύνους», σχολιάζεται.
Η Moody's αναφέρει ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις θα αναμορφώσουν τα επιχειρηματικά μοντέλα των τραπεζών της APAC κατά τα επόμενα χρόνια, βοηθώντας τις να συρρικνώσουν τα δίκτυα των καταστημάτων και να μειώσουν το κόστος τους.
Τέλος, οι τράπεζες στην APAC θα παραμείνουν ενεργοί εκδότες πράσινων ομολόγων, εκτιμάται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης