ΗΠΑ: Νέα πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων - Στο 2,85% το 10ετές, 2,73% το 2ετές

ΗΠΑ: Νέα πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων - Στο 2,85% το 10ετές, 2,73% το 2ετές
Νέα πτώση καταγράφουν οι αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ, με τους επενδυτές να ανησυχούν για μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας
Νέα πτώση καταγράφουν σήμερα (6/12/2018) οι αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ, με τους επενδυτές να ανησυχούν για μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, μετά τη λεγόμενη αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων.
Τη Δευτέρα (3/12), η απόδοση του 3ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ξεπέρασε εκείνη του 5ετούς, ενώ την επόμενη ημέρα, την απόδοση του 5ετούς τίτλου ξεπέρασε και η απόδοση του 2ετούς, η οποία ξεπέρασε και εκείνη του 3ετούς.
Η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων αποτελεί σημάδι ύφεσης, ωστόσο, οι επενδυτές παρακολουθούν περισσότερο το spread ανάμεσα στον 2ετή και τον 10ετή τίτλο, όπου η αντιστροφή της καμπύλης προηγήθηκε των τριών τελευταίων υφέσεων στις ΗΠΑ.
Μια πιο αδύναμη προοπτική για την παγκόσμια ανάπτυξη θα μπορούσε ενδεχομένως να αναγκάσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων κατά το 2019.
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, δήλωσε σήμερα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να είναι σταδιακή και υπομονετική κατά τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.
«Πιστεύω ότι υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα, η παγκόσμια ανάπτυξη επιβραδύνεται, βλέπω κάποια αποδυνάμωση σε τομείς που είναι ευαίσθητοι στα επιτόκια», συνέχισε ο Kaplan.
Ο ίδιος δήλωσε ότι υπάρχουν «καλές πιθανότητες» να δείχνει η οικονομία πολύ διαφορετική στο πρώτο μισό του 2019, καθώς θα αρχίσει να εξασθενεί ο αντίκτυπος από τις φορολογικές περικοπές της κυβέρνησης Trump.
Σύμφωνα με τον Kaplan, η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων δείχνει ότι οι προσδοκίες για τη μελλοντική ανάπτυξη είναι υποτονικές.
Περί τις 19:00, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει πτώση 8,4 μονάδων βάσης στο 2,727%, ενώ του 10ετούς υποχωρεί κατά 7,2 μ.β. στο 2,851%.Την ίδια ώρα, η απόδοση του 3ετούς υποχωρεί κατά 8,6 μ.β. στο 2,733%, ενώ του 5ετούς υποχωρεί κατά 8,6 μ.β. στο 2,713%.
Οι αποδόσεις του 3τούς και του 2ετού τίτλου διαπραγματεύονται πάνω από εκείνη του 5ετούς για τρίτη ημέρα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS