Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έρευνα-«χαρτογράφηση» των χρηστών ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας

Έρευνα-«χαρτογράφηση» των χρηστών ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας
Έρευνα-«χαρτογράφηση» των χρηστών ναρκωτικών στο κέντρο της πρωτεύουσας
Έρευνα για τη «Χαρτογράφηση των χρηστών ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας» χρηματοδότησε και υλοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (Ε.Σ.Α.), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» και το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η έρευνα παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, στην προσπάθεια κατάθεσης προτάσεων επίλυσης του θέματος, με σεβασμό στην αντιμετώπιση των τοξικοεξαρτημένων ατόμων ως ασθενών, αλλά και της δραστικής μείωσης εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών στον δημόσιο χώρο της πόλης.
Η έρευνα κατέγραψε ποσοστό αστεγίας 54,5%.
Συγκριτικά με αντίστοιχη έρευνα που έλαβε χώρα το 2010 και το 2012, τα ευρήματά της δείχνουν ότι τα προβλήματα που σχετίζονται με τους χρήστες στο κέντρο της Αθήνας διαιωνίζονται, αυξάνουν και διαφοροποιούνται με ρυθμούς που επιβάλλουν τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων.
Τα ευρήματα των μελετών ανέδειξαν την ανάγκη εφαρμογής παρεμβάσεων για την πρόληψη και μείωση της βλάβης σε ένα ολιστικό πλαίσιο, με αιχμή την αντιμετώπιση του προβλήματος της αστεγίας, την άμεση αύξηση της δωρεάν διανομής συνεπειών χρήσης, την πρόσβαση στην υπηρεσίες περίθαλψης και θεραπείας, την επαναλειτουργία χώρων επιτηρούμενης χρήσης και την εκπόνηση εθνικού σχεδίου.
«Για να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις για ένα πρόβλημα, πρέπει αρχικά να το καταγράψουμε και να το κατανοήσουμε.
Εμείς θα είμαστε αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα έχει στόχο τη βελτίωση της ζωής όλων των κοινωνικών ομάδων που ζουν και κινούνται στην πόλη μας και αναμένουμε και από την πολιτεία να πράξει τα δέοντα» τόνισε κατά τη σύσκεψη εργασίας ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α., Σταύρος Καφούνης.
Η σύσκεψη τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής και Αργοσαρωνικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης