Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι εισηγμένες που ξεχωρίζουν στο εννεάμηνο – Λίγες οι θετικές εκπλήξεις, πολλές οι απουσίες

Οι εισηγμένες που ξεχωρίζουν στο εννεάμηνο – Λίγες οι θετικές εκπλήξεις, πολλές οι απουσίες
Η καλή κερδοφορία σε συνδυασμό με την πρόσφατη διόρθωση πολλών μετοχών αναδεικνύει τις επενδυτικές ευκαιρίες.
Την επιλογή να μη δημοσιεύσουν αποτελέσματα εννεαμήνου, εφόσον δεν είναι υποχρεωμένες κάνουν πολλές εισηγμένες με αποτέλεσμα η ενημέρωση των επενδυτών για την πορεία των αποτελεσμάτων εννεαμήνου να είναι φτωχή.
Άλλες εισηγμένες επιλέγουν να δώσουν μερικές βασικές γραμμές και λίγες είναι εκείνες που παρέχουν πλήρη εικόνα.
Από τις εισηγμένες που μέχρι σήμερα έχουν ανακοινώσει περίπου 13 είναι αυτές που έχουν καλά αποτελέσματα και φαίνεται πως ο ισολογισμός για το σύνολο του έτους θα δώσει χαμηλούς πολλαπλασιαστές με βάση τις τρέχουσες αποτιμήσεις.
Η καλή κερδοφορία σε συνδυασμό με την πρόσφατη διόρθωση πολλών μετοχών αναδεικνύει τις επενδυτικές ευκαιρίες.
Μεταξύ αυτών των εταιρειών η φθηνότερη φαίνεται πως είναι η Πλαστικά Θράκης η οποία έχει κέρδη που δίνουν p/e 10 και διαπραγματεύεται κάτω από την καθαρή θέση.
Επίσης, τα ΕΛΠΕ έχουν εξαιρετική κερδοφορία με τη μετοχή να είναι κοντά στην καθαρή θέση.
Αρκετά καλά ήταν και τα αποτελέσματα της Motor Oil με τους επενδυτές να αιφνιδιάζονται από τις πρόσφατες εξαγορές αλλά η μετοχή στη συνέχεια να αντιδρά και να καλύπτει όλες τις απώλειες.
Ο ΑΔΜΗΕ είχε επίσης καλή κερδοφορία και η μετοχή διαπραγματεύεται κάτω από την καθαρή θέση.
Η ΕΛΤΕΧ Άνεμος είχε εξαιρετική ανάπτυξη με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 10,3 εκατ. ευρώ και να δίνουν την εντύπωση πως στην αποτίμηση των 143 εκατ. ευρώ ο πολλαπλασιαστής κερδών θα είναι χαμηλός.
Η Κρι-Κρι είχε επίσης καλή κερδοφορία και δικαιολογεί την ανοδική πορεία της μετοχής.

Η Quest βλέπει τις θυγατρικές ACS και Cardlink να εκτοξεύουν την κερδοφορία με τη διοίκηση να είναι αισιόδοξη για το σύνολο της χρήσης.
Αποτιμάται 166,8 εκατ. ευρώ με τα κέρδη να ανέρχονται στα 11,3 εκατ. ευρώ άρα με τα κέρδη της χρήσης 2018 εκτιμάται ότι θα έχει χαμηλό p/e.
Η Τέρνα Ενεργειακή φαίνεται πως έχει καλή κερδοφορία αλλά και η αποτίμηση των 683,3 εκατ. ευρώ δείχνει κάπως υψηλή για 25,6 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο.
Εξαιρετικά αποτελέσματα ανακοίνωσαν για το εννεάμηνο Aegean Airlines και Autohellas.
Η Mermeren δεν έδωσε όλες τις γραμμές αλλά τα κέρδη των 18,3 εκατ. ευρώ συγκρινόμενα με την αποτίμηση των 240 εκατ. ευρώ δείχνει πως στο σύνολο του έτους θα έχει ελκυστικό p/e.
Τέλος καλή κερδοφορία σε επίπεδο εννεαμήνου εμφάνισε η Ικτίνος.
Η διοίκηση ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη τα οποία ανήλθαν στα 17,2 εκατ. ευρώ με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να είναι στα 137,7 εκατ. ευρώ.  

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης