Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κατά 7,3 εκατ. βαρέλια μειώθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου μετά από 10 εβδομάδες ανόδου

ΗΠΑ: Κατά 7,3 εκατ. βαρέλια μειώθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου μετά από 10 εβδομάδες ανόδου
Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 7,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 30 Νοεμβρίου 2018
Πτώση, μετά από δέκα συνεχόμενες εβδομάδες ανόδου, κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (6/12/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 7,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 30 Νοεμβρίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για μια ηπιότερη μείωση κατά 942.000 βαρέλια.
Ήταν η πρώτη μείωση από τον Σεπτέμβριο, ενώ οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εξαγωγών στο ρεκόρ των 3,2 εκατ. βαρελιών την ημέρα.
Από την άλλη, οι εισαγωγές κατήλθαν στο ιστορικό χαμηλό των 4 εκατ. βαρελιών την ημέρα.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,7 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια αύξηση κατά 1,3 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 3,8 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις για μια αύξηση κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.
Οι τιμές του πετρελαίου περιόρισαν τις απώλειες μετά τα στοιχεία της ΕΙΑ, με το αμερικανικό αργό να καταγράφει πτώση 3,4% στα 51,1 δολ. ανά βαρέλι, από 50,6 δολ. πριν τα στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης