Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: Διχασμένοι οι Βρετανοί για τη συμφωνία του Brexit με την ΕΕ

Δημοσκόπηση: Διχασμένοι οι Βρετανοί για τη συμφωνία του Brexit με την ΕΕ
Διχασμένοι οι Βρετανοί για τη συμφωνία με την ΕΕ
Διχασμένη εμφανίζεται η βρετανική κοινότητα για τη συμφωνία που θα επικυρώσει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, εν μέσω καυτών εξελίξεων.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση (27/11-4/12) της YouGov για το νησί, στο δίλημμα (αν εκφραζόταν με ένα νέο δημοψήφισμα) «παραμονή στην ΕΕ ή τη συμφωνία» που έφερε στο Κοινοβούλιο η πρωθυπουργός Theresa May, οι ερωτηθέντες χωρίζονται ισόποσα (50%-50%).
Σε ό,τι αφορά στο δίλημμα «παραμονή ή σκληρό Brexit» (έξοδος από την ΕΕ χωρίς συμφωνία), το 52% προτιμά την παραμονή στο μπλοκ, με το υπόλοιπο 48% να διαφωνεί.
Στο δίλημμα «έξοδος με συμφωνία ή παραμονή χωρίς συμφωνία», υπέρ της πρώτης επιλογής τάσσεται το 65% των Βρετανών.
Τέλος, σε περίπτωση τριών επιλογών, «παραμονή ή συμφωνία της Theresa May ή σκληρό Brexit», τα ποσοστά είναι 46%, 27% και 27%, αντίστοιχα.
Νωρίτερα σήμερα (6/12), η κα May εμφανίστηκε απόλυτα ξεκάθαρη και σαφής για τις επιλογές που έχουν οι Βρετανοί βουλευτές ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στις 11 Δεκεμβρίου στο βρετανικό κοινοβούλιο, για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με τους Ευρωπαίους ηγέτες για το Brexit.
«Ή η συμφωνία μου ή καθόλου συμφωνία ή καθόλου Brexit» ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν κάποιοι βουλευτές που δεν θέλουν να αποτρέψουν το Brexit.
Όπως είπε, ένα ακόμα δημοψήφισμα για το Brexit δεν είναι σωστή κίνηση.
«Υπάρχουν τρεις επιλογές.
Η μία είναι να αφήσουμε την ΕΕ με μια συμφωνία.
Οι άλλες δύο είναι ότι φεύγουμε χωρίς συμφωνία και η άλλη ότι δεν έχουμε καθόλου Brexit.
Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν κάποιοι στη Βουλή που θέλουν να εμποδίσουν το Brexit και να ανατρέψουν την ψήφο των Βρετανών.
Αυτό δεν είναι σωστό» είπε μιλώντας στο BBC η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, η οποία δεν απάντησε ευθέως σε ερωτήσεις για το εάν προτίθεται να καθυστερήσει την ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο που είναι προγραμματισμένη για τις 11 Δεκεμβρίου.
Εξίσου ασαφής ήταν η κα May και στο ερώτημα για το εάν έχει κάποιο «Plan Β» σε περίπτωση που δεν περάσει η συμφωνία της για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης