Ενδείξεις δραστηριότητας σε μια σημαντική πυραυλική βάση της Βόρειας Κορέας κατέγραψαν δορυφόροι

Ενδείξεις δραστηριότητας σε μια σημαντική πυραυλική βάση της Βόρειας Κορέας κατέγραψαν δορυφόροι
Η Βόρεια Κορέα έχει μεγεθύνει μια μεγάλη βάση βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς τους μήνες που ακολούθησαν την ιστορική συνάντηση κορυφής
Η Βόρεια Κορέα έχει μεγεθύνει μια μεγάλη βάση βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς τους μήνες που ακολούθησαν την ιστορική συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον ηγέτη της Kim Jong Un και τον Αμερικανό πρόεδρο D. Trump, σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες που μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, η Πιονγκγιάνγκ έχει επεκτείνει τη βάση Γιονγκτζό-ντονγκ, στην ορεινή ενδοχώρα της Βόρειας Κορέας, ενώ έχει επίσης κατασκευάσει μια νέα εγκατάσταση, η ύπαρξη της οποίας δεν ήταν γνωστή μέχρι τώρα.
Ειδικοί δήλωσαν στο CNN ότι η τοποθεσία αυτής της βάσης είναι κατάλληλη για τη φιλοξενία νέων βορειοκορεατικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ικανών να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.
«Παρακολουθούμε στενά τη Βόρεια Κορέα, αλλά δεν μπορούμε να σχολιάσουμε ζητήματα που αφορούν (τέτοιου είδους) πληροφορίες» περιορίστηκε να αναφέρει το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Στη συνάντησή τους στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο, ο Kim Jong Un και ο D. Trump δεσμεύθηκαν με κοινή ανακοίνωσή τους να επιδιώξουν την «πλήρη αποπυρηνικοποίηση» της Κορεατικής Χερσονήσου, χωρίς όμως να διευκρινίσουν το πώς ή το με ποια μέσα θα επαληθευτεί αυτό.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε το Σάββατο ότι ελπίζει να οργανωθεί μια δεύτερη συνάντηση κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στις αρχές του 2019.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS