Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη άνω του 2% για το πετρέλαιο μετά την απόφαση ΟΠΕΚ και Ρωσίας για μείωση παραγωγής

Κέρδη άνω του 2% για το πετρέλαιο μετά την απόφαση ΟΠΕΚ και Ρωσίας για μείωση παραγωγής
Από την απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση παραγωγής εξαιρέθηκαν Ιράν, Βενεζουέλα και Λιβύη
Αντιστροφή τάσεων για το πετρέλαιο, μετά την ανακοίνωση ότι ο ΟΠΕΚ αλλά και χώρες παραγωγής πετρελαίου εκτός του οργανισμού, συμφώνησαν να προχωρήσουν σε συνολική μείωση της ημερήσιας παραγωγής τους κατά 1,8 εκατ. βαρέλια.
Βάσει της ανακοίνωσης τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ - με εξαίρεση Ιράν, Βενεζουέλα και Λιβύη- θα προχωρήσουν σε μείωση της ημερήσιας παραγωγής τους κατά 800.000 βαρέλια, ενώ η Ρωσία κατά 400.000 βαρέλια.

Η αρχική αντίδραση στις αγορές πετρελαίου ήταν ο μαύρος χρυσός να ενισχυθεί άνω του 4%, αλλά «μάζεψε» σημαντικό μέρος των κερδών του για να κλείσει με άνοδο που ξεπέρασε το 1,5%.
Πιο συγκεκριμένα το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 2,18% στα 61,37 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό κινήθηκε 1,79% υψηλότερα στα 52,41 δολάρια.

Η απόφαση του ΟΠΕΚ ήταν αρκετά αναμενόμενη από τους επενδυτές, αν και υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες, λόγω και των έντονων αντιρρήσεων που είχε εκφράσει για τη μείωση της παραγωγής του καρτέλ, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.
Τελικά, όμως, ο ΟΠΕΚ αλλά και η Ρωσία δεν «υπάκουσαν» στον Αμερικανό πρόεδρο.

ΗΠΑ: Στις 877 μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Σημαντική μείωση κατέγραψαν την τρέχουσα εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (7/12/2018) η Baker Hughes.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν κατά δέκα, στις 877.
Οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά εννέα, στις 198.
Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών μειώθηκε έτσι κατά μία, στις 1.075.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης