Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio: Πλήρης η εμπιστοσύνη μου στον Tria – Κάνει τις διαπραγματεύσεις με Dombrovskis, Moscovici

tags :
Di Maio: Πλήρης η εμπιστοσύνη μου στον Tria – Κάνει τις διαπραγματεύσεις με Dombrovskis, Moscovici
Το μόνο που θέλω είναι να σώσω την Ιταλία λέει ο Tria
Την πλήρη εμπιστοσύνη του στον υπουργό Οικονομικών, Giovanni Tria εξέφρασε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εργασίας, Luigi Di Maio, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να βάλει τέλος στη σεναριολογία που έχει αναπτυχθεί και πάλι τα τελευταία 24ωρα και που τον θέλει να τάσσεται υπέρ της απομάκρυνσης του Tria.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο Radio 24 ο Di Maio εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Tria, αναφέροντας πως αυτός είναι που φέρει εις πέρας τις διαπραγματεύσεις με τους Επιτρόπους Dombrovskis και Moscovici για τον προϋπολογισμό του 2019.
Σημειώνεται πως σε σημερινό δημοσίευμα της η ιταλική εφημερίδα Il Giornale αναφέρει πως σε μήνυμα του στον Renato Brunetta του Forza Italia ο Tria εκφράζει τα παράπονα του για τη στάση των κυβερνητικών εταίρων απέναντι του, αναφέροντας ότι πέφτει θύμα της μιας ενέδρας μετά την άλλη, καθώς η θέση του στην κυβέρνηση τίθεται υπό αμφισβήτηση.
«Δεν το αντέχω άλλο.
Πέφτω στη μια ενέδρα μετά την άλλη.
Η τελευταία ήταν όταν με έστειλαν αμέσως μετά το Ecofin στην κοινοβουλευτική επιτροπή.
Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να σώσω την χώρα.
Αυτό είναι το φως μου.
Εάν αφορούσε εμένα, ήδη…» φέρεται να αναφέρει στην επιστολή του ο Tria, ο οποίος όπως αναφέρει η Il Giornale, δεν χρησιμοποιεί την λέξη παραίτηση.
Σημειώνεται πως τα σημερινά δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο είναι πλήρως αντιφατικά μεταξύ τους.
Η La Stampa αναφέρει πως Conte και Di Maio θέλουν την παραίτηση του Tria, πιθανότατα τον Ιανουάριο και αφού εγκριθεί ο προϋπολογισμός από το Κοινοβούλιο, προοπτική, στην οποία αντιτίθεται σφόδρα ο Salvini.
Η La Repubblica επισημαίνει πως δεν  υπάρχει καμία πρόθεση του Tria να παραιτηθεί, αναφέροντας πως ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει πως «δεν έχει κανένα λόγο να παραιτηθεί, ειδικά τώρα που η κυβέρνηση υιοθετεί θέσεις που ο ίδιος πάντα εξέφραζε».
Πάντως, η Corriere della Sera εκτιμά πως δεν αποκλείεται ο Tria να υποβάλλει την παραίτηση του ενδεχομένως και την ερχόμενη Τρίτη 11/12, όταν και ο Conte θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
Σημειώνεται πως ο Tria από την αρχή ήταν υπέρ ενός προϋπολογισμού με έλλειμμα στο 1,9% για το 2019 και για μια συμφιλιωτική προσέγγιση με την Κομισιόν και την ΕΕ, θέσεις στις οποίες συγκλίνει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση Conte.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης