Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση - Ισχυρή η αγορά εργασίας

Powell (Fed): Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση - Ισχυρή η αγορά εργασίας
Ο πρόεδρος της Federal Reserve διευρκίνησε ότι τα οφέλη της τρέχουσας οικονομίας δε φθάνουν σε κάποιες κοινότητες
Την πεποίθησή του ότι οι αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, με την αγορά εργασίας να παραμένει ισχυρή και τους μισθούς να αυξάνονται σταδιακά.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Fed κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Συμβούλιο Βοήθειας Στέγασης, «η ανεργία έχει φθάσει στο χαμηλότερο επίπεδό της από το 1969, γεγονός που ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να συμμετάσχουν στην αγορά εργασίας», ενώ πρόσθεσε πως η αγορά εργασίας των ΗΠΑ είναι ισχυρή «σε πολλά μέτρα εθνικού επιπέδου».
Ωστόσο, ο ίδιος προειδοποίησε ότι τα οφέλη της τρέχουσας οικονομίας δε φθάνουν σε κάποιες κοινότητες, τονίζοντας ότι «τα ποσοστά ανεργίας στις επίμονα φτωχές αγροτικές περιοχές παραμένουν πολύ υψηλότερα από το εθνικό ποσοστό του 3,7%».
Προκειμένου να βοηθήσει αυτές τις αγροτικές πόλες να επωφεληθούν από την «τρέχουσα ευημερία», η Fed «διεξάει έρευνα, συνεργάζεται με τις κοινότητες και αξιολογεί τους οικονομικούς κανονισμούς».
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Fed δεν έκανε καμία αναφορά ούτε για τη νομισματική πολιτική της τράπεζας, ούτε για την επερχόμενη συνεδρίαση, κατά την οποία η τράπεζα θα αποφασίσει για την αύξηση των επιτοκίων.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Atlanta Fed, Raphael Bostic, μιλώντας στο Πανεπιστήμιο της Georgia, τόνισε ότι οι προσπάθειες νομισματικής πολιτικής της τράπεζας έχουν σχεδόν καταφέρει να φέρουν την ισορροπία της εγχώριας οικονομίας.
«Δε βλέπω σαφή σημάδια υπερθέρμανσης, ούτε βλέπω ενδείξεις για σημαντική εξασνθένιση των μακροοικονομικών δεδομένων αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο πρόεδρος της Atlanta Fed, προσθέτοντας ότι «πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά στην ουδετερότητα και νομίζω ότι εκεί θέλουμε να βρεθούμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης