Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησε κατά -0,5% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2018

Γερμανία: Υποχώρησε κατά -0,5% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2018
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +1,6%
Απροσδόκητη πτώση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας για τον Οκτώβριο του 2018 σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα σημερινά (7/12) στοιχεία της Ομοσπονδικής Στατιστικής Υπηρεσίας, υπογραμμίζοντας την εύθραυστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κατά την έναρξη του τετάρτου τριμήνου.
Ειδικότερα, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της χώρας υποχώρησε κατά -0,5% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο της τάξεως του +0,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,6%.
Οι τομείς της ενέργειας και των καταναλωτικών αγαθών ηγήθηκε της σχετκή πτώσης, με τον δεύτερο τομέα μάλιστα να καταγράφει σημαντική πτώση της τάξεως του -3,2%.
Σε ότι αφορά την παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών, σημειώθηκε άνοδος κατά +0,3%, την ίδια στιγμή που η παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών ενισχύθηκε κατά +0,2%.
Εξαιρουμένων των κλάδων ενέργειας και κατασκευών, η βιμηχανική παραγωγή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά -0,4% σε μηνιαία βάση.
Όπως ανέφερε το Υπουργείο Οικονομίας μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, ενώ η αδυναμία της γερμανικής βιομηχανίας ήταν επίμονη στην έναρξη του τετάρτου τριμήνου, οι ισχυρές παραγγελίες οχημάτων καταδεικνύουν εκ νέου ανάκαμψη της δυναμικής προς το τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης