Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκπρόσωπος May: Η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit είναι απόλυτα σωστή για τη Βρετανία

Εκπρόσωπος May: Η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit είναι απόλυτα σωστή για τη Βρετανία
Ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού τόνισε ότι η ψηφοφορία του σχεδίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί κανονικά την ερχόμενη εβδομάδα
Τη θέση ότι η ψηφοφορία για τη συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά στο κοινοβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα, διατύπωσε σήμερα (7/12) ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Theresa May, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που πραγματοποίησε ενώπιον δημοσιογράφων.
Ειδικότερα, ο James Slack, κατέστησε σαφές ότι η ψηφοφορία για το Brexit στο κοινοβούλιο θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί, και συγκεκριμένα την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, διαψεύδοντας τις αναφορές ότι η ψηφοφορία ενδέχεται να ανακληθεί εξαιτίας της αυξανόμενης αντίθεσης των βουλευτών.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η κα May «πιστεύει ότι αυτή είναι η απόλυτα σωστή συμφωνία για τη χώρα», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να εξετάσει πιθανές τροποποιήσεις που αφορούν το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων.
Ο κ. Slack συνέχισε λέγοντας ότι η Theresa May «δεν έχει καμία πρόθεση να επεκτείνει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας και να αναβάλει την ημέρα της επίσης αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Σημειώνεται ότι η αβεβαιότητα γύρω από την απόσυρση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλεί ήπιες πιέσεις στη στερλίνα, η οποία υποχωρεί κατά -0,10% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,2771 δολ. ενώ νωρίτερα κατέγραφε απώλειες της τάξεως του -0,30%.
Χθες (6/12) ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, κάλεσε την πρωθυπουργό May να ανακαλέσει το άρθρο 50 της Συνθήης της Λισαβόνας και να ακυρώσει τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι το χειρότερο σενάριο θα ήταν εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς να υπάρξει συμφωνία.
Επιπλέον, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει επίσημα τη Δευτέρα εάν το Λονδίνο μπορεί να αποφασίσει μονομερώνς να ακυρώσει τη συμφωνία για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης