Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Η Ευρώπη θα πρέπει να ανησυχεί για τη Huawei

Κομισιόν: Η Ευρώπη θα πρέπει να ανησυχεί για τη Huawei
Η EE θα πρέπει να ανησυχεί για τη Huawei και άλλες κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες, λόγω των κινδύνων που θέτουν για τη βιομηχανία και την ασφάλεια, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ανησυχεί για τη Huawei και άλλες κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες, λόγω των κινδύνων που θέτουν για τη βιομηχανία και την ασφάλεια του μπλοκ, δήλωσε σήμερα (7/12/2018) ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά, Andrus Ansip.
«Πρέπει να ανησυχούμε γι’ αυτές τις εταιρείες», δήλωσε ο Ansip, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, μία ημέρα μετά τη σύλληψη υψηλόβαθμου στελέχους του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huawei στον Καναδά, στο πλαίσιο έρευνας για τραπεζική απάτη.
Η Huawei, που πέρυσι είχε έσοδα 93 δισ. δολ., βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» πολλών κρατών της Δύσης αναφορικά με τις σχέσεις της με την κινεζική κυβέρνηση, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι ίσως την χρησιμοποιεί το Πεκίνο για κατασκοπεία.
Ο Ansip δήλωσε ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας να αναγκάζονται να συνεργαστούν με τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Είπε επίσης ότι αυτές οι εταιρείες παράγουν τσιπς που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν «για να αποκτήσουν πρόσβαση τα μυστικά μας».
«Όπως είναι φυσιολογικό, οι απλοί άνθρωποι πρέπει να φοβόμαστε», δήλωσε, προσθέτοντας ότι δεν έχει αρκετές πληροφορίες για τη σύλληψη της CFO του κινεζικού ομίλου στον Καναδά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης